Hüseyin benim başımın tacı

"Hüseyin benim başımın tacı"

Ak Parti Çankırı İl Başkanı Salim Çivitcioğlu günler süren sessizliğini bugün bozdu.

AK Parti’de kongre öncesi 106 delegenin silindiği kesinleşti. 532 delege oy kullanacağını söyleyen Salim Çivitcioğlu, Hüseyin Boz'la aynı listede yer almak istediğini belirterek, "Hüseyin benim başımın tacı" dedi. 

14 Nisan’da yapılacak olan Çankırı AK Parti İl Kongresi öncesinde AK Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu, parti çalışmaları ve adaylarla ilgili açıklamalara bulundu. 
 
İl, Belde ve Belediye Başkanları, İl Yönetim Kurulu ile Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları ile il koordinatörü Fehmi Küpçü’nün ön yoklama yaptığını aktaran Çivitcioğlu, “İl koordinatörümüz Fehmi Küpçü tüm başkanlarımız ve teşkilatımızla teker teker görüşme yapıyor. Görüşmeler sonrasında genel merkeze çağrılarak, bize bilgi verileceğini düşünüyorum” dedi.  
 
106 DELE KESİN OLARAK SİLİNDİ
 
106 delegenin silinmesi konusuna değinen Çivitcioğlu, “106 delege kesin olarak silindi, ama buna kesinlikle ne milletvekillerimiz, ne de il teşkilatımız müdahale etmedi. Bu bizzat başbakanımızın üst kurul delegelerimizin akrabalık ilişkilerine göre olmaması talimatıyla yapıldı. Ayrıca bu sadece Çankırı’da olan bir olay değil, daha önce de 19 il ve yaklaşık 15 ilçede bu yaşandı. Burada il teşkilatımızın ya da milletvekillerimizin müdahale ettiği dedikoduları doğru değildir, bu genel merkez kriterleriyle genel merkez tarafından yapılmıştır” ifadelerini kullandı. 
 
ERKAN KÖROĞLU'NUN ADAYLIK DÜŞÜNCESİ YOK!
 
Baro Başkanı Erkan Köroğlu’nun adaylık gibi bir düşüncesi olmadığını aktaran Çivitcioğlu, “Erkan beyin şu anda öyle bir düşüncesi yok, ama genel merkez tarafından kendisine böyle bir talep gelirse, değerlendirmesi en doğal hakkıdır” şeklinde konuştu. 
 
AK PARTİ BÜYÜK BİR AİLEDİR
 
AK Parti’nin milletin takdirini kazanmış büyük bir aile olduğunu söyleyen Çivitcioğlu, “Biz büyük bir aileyiz ve bu aile içinde bize verilen görev ne ise, bunu layıkıyla yapmak için çabalıyoruz. Ben kongre sürecini bize yakışan şekilde tamamlamak, diğer partilerin düştüğü duruma düşmemek istiyorum. Başkanlığım süresinde yaptıklarım ortadadır. Bir seçim atlattık ve başarılı bu dönemi başarılı bir şekilde tamamladık. Gerek teşkilatımızla gerekse Çankırı’daki diğer partilerle uyum içerisinde çalıştık. Bu anlamda Çankırı’da çok seviyeli bir seçim sürecini tamamladık. Bu anlamda MHP’nin eski başkanı Ali Abi’ye, CHP Başkanı Fikret Abi’ye teşekkür ediyorum. Bizim düşüncelerimizde siyasi anlamda farklılıklar vardır, ama bizim ölümüz de dirimiz de bir olacak” ifadelerine yer verdi.
 
GENEL MERKEZİMİZ NEYİ UYGUN GÖRÜRSE
 
Eski Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Boz’un adaylığı söylentilerine değinen Çivitcioğlu, “Şu anda 638 delegenin 106’sı kesin olarak silindi. 532 delegemiz oy kullanacak, Hüseyin kardeşimin aday olduğu söylentileri var, ama biz tek liste ile güçlü bir şekilde kongremizi tamamlamayı hedefliyoruz. Genel merkezimiz neyi uygun görürse, o şekilde yola devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 
 
HÜSEYİN BENİM BAŞIMIN TACI
 
Gazetecilerden gelen soruları da yanıtlayan Çivitcioğlu, “Ben Hüseyin kardeşimle birlikte yola devam etmek istiyorum. Hüseyin benim başımın tacı, başarılı bir kardeşim. İkinci başkanım olmasını istiyorum, ama genel merkez neyi uygun görür bilemiyorum” dedi. 
 
ÇANKIRI İÇİN EN İYİSİNİ YAPMAYA GAYRET EDECEĞİM
 
Partisi için verilen tüm görevleri gururla yapacağını belirten Çivitcioğlu, “Genel merkezimiz ‘Sen Hüseyin Boz’un listesinde görev yapacaksın” derse, ben buna da razıyım. Nerede olmam gerekiyorsa, orada olurum. Bunu kesinlikle gurur meselesi yapmam. Partim için ne görev veriliyorsa onu yapmaya hazırım. Ben bu partiye başlarken üst kurul delegesi bile değildim. Bundan gocunmadım, gocunmam. Şimdi bana verilen görev ne olursa olsun, Çankırı için en iyisini yapmaya gayret edeceğim” şeklinde konuştu. 
 
Şu ana kadar bir liste oluşturmadığını söyleyen Çivitcioğlu, “Salı gününe kadar genel merkezimizin bir karara varacağını düşünüyorum. Şu ana kadar sahalara inmedik. Genel merkez nasıl uygun görürse, o şekilde yolumuza devam edeceğiz” dedi. 
 
kaynak: Karatekin gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
29 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler