Ilgaz'ı haziranda dolu vurdu

Ilgaz'ı haziranda dolu vurdu

İklim değişikliklerinde yaşanan olaylar insanımızı şaşkınlık içerisinde bırakıyor.

 

Çankırı'ya bağlı Ilgaz ilçesinde bugün öğle saatlerinde yaşanan meteorolojik olay vatandaşı şaşkına çevirdi. İlçe merkezini etkisi altına alan yoğun yağış beraberinde şiddetli doluyu getirdi ve Ilgaz'ın sokakları yaklaşık 15 cm yüksekliğinde beyaz örtüye büründü.

VATANDAŞ ŞAŞKIN
Sözccü18 Haber Merkezi'ne konuşan Ilgazlı vatandaşlar "Böylesi görülmüş bir olay değil. Haziran ayında ilçe merkezimiz adeta beyaza büründü. Yoğun dolu yağışı bizleri hayretler içerisinde bıraktı. Umarız ekili mahsule zararı olmaz" dediler.

METEOROLOJİ İL MÜDÜRÜ MENTEŞ: YOĞUN YAĞIŞ BEKLİYORDUK AMA...
Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'nin telefonla kendisine ulaştığı Çankırı İl Meteoroloji Müdürü Mesut Menteş "Geçtiğimiz mayıs ayı içerisinde Orta'nın Yaylakent beldesinde buna benzer bir yağış gözlemlenmişti. Meteorolojik olarak bu tür konvektif faaliyetlerin yoğun olarak yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Bugün Ilgaz'da yaşanılan olay ve ortaya çıkan görüntüler sokaktaki vatandaşımızı hayretler içerisinde bırakacak düzeyde olabilir. Ancak size şunu ifade edeyim ki benzer görüntüler şu saatlerde Marmara Bölgemizde bazı noktalarda yaşanıyor." dedi. 

Müdür Menteş sözlerini; "Böylesi etkin bir dolu yağışından maddi zarar gören vatandaşlarımız gerek bireysel gerekse STK'lar aracılığı ile gördükleri zararın karşılığını sigorta şirketlerinnden tazmin etmek için bizden gerekli hava durumu raporunu alabilirler" diyerek tamamladı.

Ilgaz'da bugün yaşanan yoğun dolu yağışının ardından ortaya çıkan görüntüler...

dolu-yagisi-cankiri-ilgaz-resim-01.jpg

dolu-yagisi-cankiri-ilgaz-resim-05.jpg

dolu-yagdi-ilgaz-cankiri-resim-06.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler