İmam ve 2 öğrencisi denizde boğuldu

İmam ve 2 öğrencisi denizde boğuldu

Kuran Kursu öğrencileri ile birlikte denize giden imam iki öğrencisi ile birlikte boğuldu.

Muğla’nın Akyaka Beldesinde denize giren imam 32 yaşındaki Mustafa Türkmen ile Kuran kursu öğrencileri 13 yaşındaki Çetin Kirman  ve 12 yaşındaki İbrahim Çakmakçı  boğularak öldü.

Denizli'nin Acıpayam İlçesi, Akalan Beldesinden Kuran Kursu'a devam eden 20 öğrenci, başlarında imam Mustafa Türkmen ile günübirlik tatil için dün Akyaka Beldesine gitti. Pansiyona yerleşen grup, dün saat 15.00 sıralarında Gökçe Köyü sahilinde gezintiye çıktı. Sıcaktan bunalan imam Mustafa Türkmen, beş öğrencisiyle birlikte sörf tutkunlarının uğrak yeri olan Ferek Azmağı’nda denize girdi.

Öğrencilerden yüzme bilmediği öğrenilen Çetin Kirman, Ferdek Deresinin denizle buluştuğu noktadaki kum çekildiği için oluşan çukura düştü. Suya batıp çıkmaya başlayan Kirman, can havliyle yanındaki arkadaşı İbrahim Çakmakçı’ya tutundu. Bu sırada imam Mustafa Türkmen de iki öğrencinin yardımına gitti. Ancak, üçü de sudaki akıntı nedeniyle bulundukları yerden çıkamayıp, diğer öğrencilerin gözü önünde boğularak, yaşamlarını yitirdi.

Öğrencilerin feryatları üzerine koyun arka bölümünde görev yapan cankurtaranlar olay yerine giderek jandarmaya ihbarda bulundu. Cankurtaranlar, önce Kirman’ın cesedini sudan çıkardı. Kayıp olan diğer iki kişinin cesedi için ise denizde arama çalışması yapıldı.

Olay yerinin 1 kilometre ilerisinde Çakmakçı ve imam Türkmen’in cesetleri bulunarak, tekneyle kıyıya çıkartıldı. Cenazeler Muğla Devlet ve Akyaka Sağlık Ocağı Morguna kaldırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler