İstanbulu kilitleyen kaza - İZLE

İstanbul'u kilitleyen kaza - İZLE

TEM Otoyolu Sultanbeyli Mevkii'nde meydana gelen trafik kazasında çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildiriliyor.

 

TEM–Samandıra-Kartal yönündeki tüm şeritler, trafik kazası nedeniyle trafiğe kapatıldı.

TEM Otoyolu Sancaktepe mevkiinde saat 15.30 sıralarında meydana gelen kazada, Ankara'dan İstanbul yönüne seyir halinde olan, Mehmet Selim Karaismail'in kullandığı A 1101 EE Bulgaristan plakalı TIR, lastiğinin patlaması sonucu bariyerleri parçalayıp yolun karşı şeridine geçti. Savrulan TIR, Ankara yönüne seyir halinde olan 34 HF 2331, 34 MBU 37 ve 34 GL 2618 plakalı otomobillere, ardından da 41 KH 606 plakalı minibüse çarptı. Minibüste bulunan 7 kişi, otomobildeki 1 kişi de olay yerinde öldü. Bu arada sürüklenerek yan yatan TIR'ın sürücüsü de hayatını kaybetti.

Ölenlerin isimleri şöyle: TIR sürücüsü Mehmet Selim Karaismail, Mehmet Şefik Özoral, Suat Özoral, Abdülbaki Çelikel, Mecit Çelikhası, Turan Özçınar, Necip Çelikkıyı, Mehmet Şirin Yıldız, kimliği belirsiz 35 yaşlarındaki bir kadın...

SAVAŞ MANZARASI
Paramparça olan minibüste bulunan yolculardan bazıları otoyola savrulurken, bazı yolcular da araçta sıkıştı. Kaza yerinde tam anlamıyla bir can pazarı yaşandı, ortalık savaş alanına döndü. Ambulans, itfaiye ve sağlık ekipleri, yolun çift yönlü trafiğe kapanması nedeniyle güçlükle olay yerine ulaşabildi.

Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği yaralılar, ambulanslarla Kartal ve Sultanbeyli'deki hastanelere kaldırıldı. Toplam 8 yaralıdan 2'inin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

LASTİK PATLAMIŞ
Kazayı duyan ölü ve yaralıların yakınları olay yerine akın ederken, polis vatandaşları güçlükle sakinleştirdi. Olay yerine gelen savcının incelemesinin ardından yoldaki araçlar kaldırıldı, cam kırıkları temizlendi.

Olaya neden olan TIR'ın parçalanan lastikleri, kazanın nedenini de ortaya koydu. Yetkililer, ilk belirlemelere göre kazanın, TIR'ın lastiğinin patlaması sonucu meydana geldiğini bildirdi.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATIYOR
TIR'ın çarpmasından son anda kurtulan otomobil sürücüsü Mehmet Salık, "Seyir halindeyken karşı şeritten üzerimize geldi. Ben son anda kurtardım. Arkadaki minibüse çarptı" dedi.

Kazayı üç kızı ile yaralanmadan atlatan 34 GL 2618 plakalı aracın şöförü Önder Akpınar, "TIR bir anda üzerimize geldi. Son anda kurtardım. Kızlarımla birlikte araçtan inip yaralılara yardım ettik. 5 yaşlarındaki bir çocuğun durumu kötüydü" diye konuştu.

TRAFİK KİLİTLENDİ
Ortalığın adeta savaş alanına döndüğü kaza nedeniyle TEM'de trafik iki yönden de durdu. Kaza nedeniyle TEM'deki trafik uzun süre açılamadı.

kaynak: haberturk.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler