İzmir, YAREN buluşmasına hazır

İzmir, YAREN buluşmasına hazır

4 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirilecek 'Yaren Gecesi' ile ilgili hazırlıklar son aşamasına geldi.

İzmir Çankırılılar Derneği (İZÇANDER) tarafından düzenlenen 'yaren gecesi' 4 Ocak Cumartesi günü İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

İzmir'de ilk kez gerçekleştirilecek olan 'yaren gece' ile ilgili hazırlıkların son aşamaya geldiği şu günlerde İZÇANDER Başkanı Av. İbrahim Yayla Sözcü18'e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İzmir Çankırılılar Yardımlaşma ve Kültür Derneği olarak İzmir’de ilkini düzenleyeceğimiz Yaren Gecesi ile; yaşadığımız şehir ile  doğup büyüdüğümüz, tüm hücrelerimize kadar kültürüyle, örf ve adetleriyle yoğrulduğumuz  memleketimiz Çankırı arasında bir kültür köprüsü kurmayı hedefledik.
 
İzmir ilimizde yaşayan insanlarca, Çankırı ve kültürü yeteri kadar bilinmemektedir. Dernek olarak bugüne kadar  yaptığımız bütün faaliyetlerimizde; hemşerilerimiz arasında birlik beraberlik ve dayanışmayı sağlamanın yanında, Çankırı’mızı ve kültürünü de İzmir’de tanıtmayı, Çankırı ilimizin bilinirliğini arttırmayı amaç edindik.
Çankırı ilimize özgü mahalli esnaf Lonca teşkilatı olan Yaren; kardeş, candan yürekten dost, gerçek arkadaş anlamına gelir. Eline, beline, diline hakim, gerçek sanatkar, hile bilmez, eksik tartmaz doğruluğu kendisine rehber edinen Çankırı esnafının, kalfasından, ustasından görerek, dinleyerek, çırağını yetiştirdiği bir disiplin ocağı, bir okuldur Yaren.
 
Dernek olarak bizlerde, Ahiliğe dayanan geçmişi ile Çankırı’mıza özgü Yaren Kültürümüzü İzmir’de tanıtmak ve anlatmak istedik. Ege bölgemizin kültürü ile Çankırı kültürünü ve insanını bir araya getirerek, birliğe beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde iki bölge kültürünü kucaklaştırmanın gayreti ve gururu içerisindeyiz.
 
Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül başta olmak üzere devlet protokolüne, İzmir ve Çankırı Protokol listesine gönderilmek üzere davetiyelerimizi postaya verdik. Bu organizasyonumuzda bizlerden desteğini esirgemeyen Çankırı Valimiz Sayın Vahdettin Özcan, Çankırı Belediye Başkanımız Sayın İrfan Dinç ve Milletvekillerimiz Sayın Nesrin Ulema, Sayın İdris Şahin, Sayın Hüseyin Filiz’e, Yaren Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Orhan Öözkan ve ekibine şimdiden çok teşekkür ediyorum.
 
İzmir Fuar Alanı İçindeki İsmet İnönü Sanat Merkezinde 4 Ocak 2014 Cumartesi 19:00 da gerçekleştireceğimiz programımıza tüm İzmir’i, Çankırı’yı ve yaren özlemi çeken bütün dostları davet ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler