İzmit'te iki iş insanının katili 17 yıl sonra yakalandı

İzmit'te iki iş insanının katili 17 yıl sonra yakalandı

Tabancayla vurularak öldürülen iş insanlarının cinayet şüphelisi, 17 yıl sonra yakalandı. Şüpheli ifadesinde, cinayeti 2 yıl önce ölen arkadaşıyla birlikte işlediklerini itiraf etti.

Kocaeli’nin İzmit ilçesi Sepetçiler Mahallesi Taş Ocakları mevkisinde, 15 Aralık 2005'te iş adamları Yusuf Hallaç ve Süleyman Acar'ın cesetleri bulundu. Tabanca ile vurularak öldürülen Hallaç ve Acar’ın, o dönem yapılan çalışmalarda katillerine ulaşılamadı.

Dosya, 17 yıl sonra yeniden açıldı.

ŞÜPHELİLERDEN BİRİ 2020’DE ÖLDÜ

Dosyayı inceleyen Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 4 şüpheli tespit etti.

Şüphelilerden T.O.'nun, 2020 yılında hayatını kaybettiği belirlenirken Kocaeli, Uşak ve Düzce'de yapılan eş zamanlı operasyonlarla 3 şüpheli gözaltına alındı.

Kocaeli ve Düzce'de gözaltına alınan şüpheliler, ifadelerinin alınmasının ardından savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı.

İzmit te iki iş adamının katili 17 yıl sonra yakalandı #1

YILLARCA SAKLANDI

Uşak'ta yakalanan Namık E. ise ifadesinde Hasan Hallaç ve Süleyman Acar'ı, T.O. ile birlikte öldürdüklerini itiraf etti.

Hallaç ve Acar ile ticari anlaşmazlık yaşadıkları için cinayetleri işlediklerini belirten Namık E., iş insanlarını öldürdükten sonra üzerilerinde bulunan yüklü miktarda parayı ve kullandıkları kiralık aracı alıp, kaçtıklarını söyledi.

Aracı İstanbul'da terk ettiklerini belirten Namık E., sonrasında yıllarca saklandığını söyledi.

İzmit te iki iş adamının katili 17 yıl sonra yakalandı #2

FETÖ ÜYESİ ÇIKTI

Namık E.'nin, cinayetin işlendiği yıllarda FETÖ/PDY üyesi olduğu tespit edildi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında gözaltına alınan Namık E.'nin, 1 yıl cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakıldığı anlaşıldı. Emniyette işlemleri tamamlanan Namık E., bugün adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler