Kaderine terkedilen Kurşunlu YİBO parça parça soyuluyor

Kaderine terkedilen Kurşunlu YİBO parça parça soyuluyor

Çankırı'nın Kurşunlu ilçesinde eğitim dünyasında uzun yıllar hizmet veren Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) 'güvenlik personeli' eksikliği nedeniyle defalarca hırsızlar için cazibe merkezi oldu.

Çankırı'nın Kurşunlu ilçesinde uzun yıllar 'eğitim yuvası' olarak hizmet veren ancak son yıllarda kaderine terkedilen Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) bugünlerde bölge insanının gündemine 'yaşanan hırsızlık olayları' ile oturdu.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre Yatılı İlköğretim Bölge Okulu kapatıldıktan sonra, bir süre ilçe merkezinde başta Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere Halk Eğitim Merkezi ve bazı kamu kurumlarının 'malzeme deposu' olarak kullanıldı. İlk zamanlarında 'güvenlik personeli' olarak bulundurulan görevliler sonrasında 'iş güvenliği' olmadığı gerekçesiyle başka birimlerde görevlendirildiler.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ OLMAYAN BİNAYA
'HIRSIZLAR' MUSALLAT OLDU

YİBO binasında yaratılan bu boşluk, meydanı hırsızlara bıraktı! Yaklaşık üç yıl öncesinde Kurşunlu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne ait overlok dikiş makinalarının binada depolanmasından kısa bir süre sonra binaya giren hırsızlar bu makinaları kolaylıkla çalmayı başardılar.

Bugün için çalınan makinalardan hâlâ haber alınamamışken, okulun demirbaşları olan kalorifer petekleri, cam-çerçeve, kapılar teker teker sökülerek götürüldü.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ KALEMOĞLU:
GÜVENLİK PERSONELİ KADROMUZ YOK!

Konuyla ilgili olarak kendisine ulaştığımız Kurşunlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebuzer Kalemoğlu; "YİBO binasında yaşanılanlar üzücü. Ancak bizim Müdürlük olarak oraya 'güvenlik görevlisi' atayamadığımız gerçeği de mevcut. Çünkü böylesi bir kadromuz yok" derken bürokrasinin içinde bulunduğu durumu da özetliyordu.

Müdür Kalemoğlu'na "Binadan nelerin çalındığını biliyor musunuz? Ayrıca, Halk Eğitim Merkezi'ne ait overlok makinalarının çalındığı malumunuz. Bu konudaki şikayetleriniz sonuç verdi mi? Hırsızlar bulundu mu?" şeklindeki sorumuza şöylesi bir yanıt aldık:

"Mevcut binadan çalınan demirbaşları günü gününe takip etmem mümkün değil. Bununla birlikte yaklaşık 3-4 yıl önce çalınan sözünü ettiğiniz makinalarla ilgili herhangi bir bilgim yok. Emniyet'ten bana öylesi bir bilgi gelmedi. Lakin benim oraya görevlendirme yapabileceğim bir 'güvenlik görevlisi' bugün için bende yok! Öyle bir kadromuz da yok!"

"Sizin böylesi bir kadro için başta Çankırı İl Milli Eğitim olmak üzere siyasi idareden 'resmi' olarak bir talebiniz oldu mu?" sorumuza Kalemoğlu; "Hayır böylesi bir resmi talebim olmadı! Bunu ikili sohbetlerimizde dile getirdim" dedi.

VATANDAŞ YAKALADI VE ŞİKAYETÇİ OLDU

Öte yandan geçtiğimiz günlerde YİBO binasından kamyonetle yapılan taşıma eylemi de adliyelik oldu. Binadan plakasız bir kamyonetle yapılan taşımayı gören vatandaş K.K, önce olayın kahramanları (!) ile tartıştı. Daha sonra da Kurşunlu Cumhuriyet Savcılığı'na giderek başta İlçe Milli Eğitim Müdürü olmak üzere ismini tespit ettiği bir köy muhtarından şikayetçi oldu. 

ÇANKIRI VALİSİ AYAZ'A SESLENİYORUZ

Kurşunlu ilçesinde yaşanan bu rezalete (!) başta Çankırı Valisi Abdullah Ayaz olmak üzere Kurşunlu Kaymakamlığı'nın bir son vermesini bekliyor ve açık-net mesajımızı iletiyoruz:

- Saçı bitmemiş yetim malına uzanan elleri kırmanın ve böylesi bir rezalete son vermenin zamanı gelmedi mi sayın Vali?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler