Kanadı kırık karganın tedavisi sorun oldu

Kanadı kırık karganın tedavisi sorun oldu

Kırkevler bölgesinde hayvansever Orhan Yılmaz tarafından bulunan kanadı kırık karga, tedavi olacağı günü bekliyor.

Çankırılı hayvansever Orhan Yılmaz, evinin önünde bulduğu kanadı kırık kargayı tedavi i edilmesi için Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'ne veremediğini iddia etti.

Hafta başında Kırkevler Mahallesi'nde bulunan evinin önünde bulduğu kanadı kırık kargaya bir süre baktığını söyleyen Yılmaz, pazartesi günü Çevre Orman İl Müdürlüğü'nü arayarak durumu bildirdiğini ifade etti. Karşısına çıkan kişinin kendisiyle ilgilenmemesi üzerine Çankırı Valiliğine giderek bir dilekçe ile başvuruda bulunduğunu kaydeden Yılmaz, Valilik tarafından dilekçesinin alınmasına rağmen, canlı hayvan olması neden gösterilerek, kanadı kırık, uçamayan kargayı yine kimsenin almadığını öne sürdü.

Bunun üzerine Salı günü Çankırı Çevre Orman İl Müdürlüğünü tekrar arayarak durumu bir kez daha bildirdiğini belirten hayvansever, bu sefer Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü Hasan Kozan'ın telefon numarasını alarak aradığını söyledi.

Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü Hasan Kozan'ın, Orman ve Su İşleri Bakanının Çankırı'da olması dolayısıyla yoğun olduğunu, kendisine de ilgisinden dolayı teşekkür ettiğini söylediğini belirten Yılmaz, bu konuşmanın ardından 1 gün geçmesine rağmen kendisini yine arayıp soranın olmadığını belirtti.

İki gündür evinde beslediği kanadı kırık kargaya kendi imkanları çerçevesinde baktığını dile getiren Yılmaz, "Pazar günü evimin önünde kanadı kırıldığı için uçamayan bir karga gördüm. Kendi imkanlarımla evimde bakmaya başladım. Kargaya dışarıdan topladığım solucanları, ekmek parçalarını yediriyorum. Ama kanadı kırık olduğu için uçamıyor" dedi.

KOZAN: YOĞUNLUKTAN OOLAYI BİR ANLAŞMAZLIK OLMUŞ

Konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulunan Çankırı Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü Hasan Kozan, Salı günü ilimizde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile koordinasyon toplantısında oldukları sırada Yılmaz'ın kendisini aradığını, duyarlılığından dolayı kendisine teşekkür ettiğini söyleyip telefonu kapadığını belirtti.

Yılmaz'ın bu telefonun ardından kendisini arayacağını düşündüğünü de sözlerine ekleyen Kozan, "Koordinasyon toplantısı dolayısıyla Yılmaz'dan telefon numarasını alamadım. Numarayı kaydetme şansım da olmadı. O gün yoğun bir gündü. Yılmaz'ın daha sonra bizi arayarak bildireceğini düşündüm" şeklinde konuştu.

Müdürlük olarak bakıma muhtaç hayvanlar konusunda çok duyarlı olduklarını dile getiren Kozan, "Bize bildirilmesi üzerine bir çok yere giderek bakıma muhtaç hayvanları alıp, tedavisini yapıyoruz. Bu konuda çok hassasız. Yoğunluktan dolayı bir anlaşmazlık olmuş" ifadelerini kullandı.

Kanadı kırıldığı için uçamayan karganın akıbetinin ne olacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler