Karabük'te vatandaş sosyal yaşam alanı istedi... Başkan'dan Vergili'den cevap: Benim çocukluğumda 4 tane pavyon vardı

Karabük'te vatandaş sosyal yaşam alanı istedi... Başkan'dan Vergili'den cevap: Benim çocukluğumda 4 tane pavyon vardı

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin kentteki sosyal yaşam alanlarının yetersiz olduğu eleştirilerine verdiği pavyon ve meyhane cevabı dikkat çekti.

KARABÜK'ün MHP'li Belediye Başkanı Rafet Vergili, kentte sosyal yaşam alanının olmadığı yönündeki açıklamalara cevap vererek "Ne istiyorlarsa, söyleyin onu da yapalım. Ama kusura bakmasınlar, meyhane açamam, pavyon da açamam" dedi.

"KARABÜK’TE 4 TANE PAVYON VARDI"

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 5 yıl önce temeli atılan ve yeni tamamlanan 500 Evler Kanyon Park Düğün Salonu’nun açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Karabük’te hemen hemen hiçbir eksik bırakmadık. Şimdi birileri diyor ki, ‘Karabük’te yaşam alemi yok.’ Sen ne yaşam alemi istiyorsun? Benim çocukluğumda, yaşam alemi istiyorsan; Karabük’te dört tane pavyon vardı. Şimdi yok. Bunlara mı özeniyorsunuz?

Çay-kahve içilecek yer, restoran derseniz; her yerde var. 100. Yıl Mahallemizin, İstanbul'dan farklı bir tarafı yok ki… 100. Yıl Mahallesi, Karabük'ün dışında mı? Karabük'ün içi de öyle: Kapalı caddemiz var, yaşam alanlarımız, iki tane alışveriş merkezimiz var. Daha ne istiyorsunuz? Sizin ne istediğinizi ben bilmiyorum. Söyleyin onu da yapalım. Ne istiyorlarsa, söyleyin onu da yapalım. Ama kusura bakmasınlar, meyhane açamam, pavyon da açamam. Ama bunun dışında; vatandaşımız ne isterse vermek, sunmak mecburiyetindeyiz. İnşallah bunların hepsini de yaparız."

kanyon-park-dugun-salonu-acilis-karabuk-resim-05.jpg

ÇANKIRI FARKLI MI?

Karabük'te vatandaş; Belediye Başkanı Rafet Vergili'den "Şehirde sosyal yaşam alanları yok" diyerek şikayetini ve beraberinde sıkıntısını dile getiriyor. Başkan Vergili de "Benden pavyon istemeyin" diyor!

Bu tartışma ister istemez aklımıza Çankırı'nın benzer konudaki eksikliğini getirdi!

Çankırı'da başta Yakınkent Organize Sanayii mevcut... Japonlar olmak üzere birçok sanayici yatırım yapmış... Yatırımla birlikte 'mavi yakalılar' mesaiye başlamış! Yüksek rakamlarda maaş da alıyorlar... Gel gör ki o 'mavi yakalılar' aldıkları paraları Çankırı'da değil Ankara'da harcıyor!

Acaba neden?

Şehir merkezinde 'pideci' ararsan eh işte! Lakin ola ki canın istedi Çankırı'da 'rakı-balık' (!) yapalım dersen hayal dünyasında gezersin! Birileri 'linç yapma' uğruna hazırda bekliyorlar! Önemli değil... Bu konuda her türlü lince hazırız... Editör'ün adı çıkmış 9'a inmez 8'e! Marmaris'te yaşıyor ya! Balık denizden rakı şişeden!

Düşünmezler ki, adına 'şehir' dediğin yerleşim bölgesinde meyhane de olur gazino da. Adamın canı ister meyhaneye gider, canı ister gazinoya!

Sanki Çankırı'da 'meyhane' (!) yok diye ahali hiç mi hiç 'alkol' (!) içmez! Doğrudur! Çankırılı neden alkol alsın ki?! Alkol dediğin hamallık! Çankırılı işin daha kestirmesinden gidiyor! Lakin sorarsan Çankırılı 'camiden çıkmıyor'...

AK Parti'nin belediye başkanı da 15 yıl içerisinde benzer duruşu sergiledi... MHP'nin Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen de benzer duruşu sergiledi...

Çankırı'da 'turistik tesis' adı altında bir-iki alkollü yer mevcut... Ancak 'meyhane' ya da 'birahane' ruhsatı verilmediği için böylesi yerler henüz faaliyette değil!

Yaz boyu Eldivan yolunda, Esentepe'de ya da 'vericiler'in orada şişe toplayıcıları bereketli (!) zaman geçiriyorlar! Kim sorarsa şehirde 'meyhane' yok...

Sayın Başkan bu işler böyle gitmez! Gitmediğini Karabük'te yaşanan tartışma ortaya koydu... Yakında benzer feryat Çankırı'dan gelmeden şu işlere önayak ol da Çankırı'da kazanılan para Çankırı'da harcansın...

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler