Karatekin Üniversitesi Rektörü'nü Çankırı'ya getiremedik, üniversiteyi Ankara'ya taşıyalım!

Karatekin Üniversitesi Rektörü'nü Çankırı'ya getiremedik, üniversiteyi Ankara'ya taşıyalım!

Halen Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğü koltuğunda oturan Prof. Hasan Ayrancı, sabah-akşam makam aracı ile birlikte Ankara-Çankırı, Çankırı-Ankara arası gidip gelmekten yorulmadı! Vedat Beki'den Rektör Ayrancı'ya flaş öneri!

Çankırı'da bir üniversite... Üniversite'de bir rektör! Rektör'e barınabilme ihtiyacını karşılama adına Çankırı'da yakışan bir lojman! Lojmanın döşenmesi için 2018 Kasım ayı rakamları ile Üniversite bütçesinden 145 bin lira fatura ödemesi!

Farklı modellerde 3 adet makam aracı! Ve bir de şoför! 

Lakin tüm bunlara karşın Çankırı insanının gözbebeği, kurulması ve kurulduktan sonra yaptığı nice fedakarlıklara karşın Kurucu Rektör'den sonra görev alan günümüzün Rektörü Prof. Hasan Ayrancı, makam aracı ile birlikte haftanın 5 günü her Allah'ın sabahı şoföör Ankar'ya gidiyor, günün sonunda mesai bitiminde yine aynı şoför ve araç Rektör'ü Ankara'daki ikametgahına bırakıyor ve Çankırı'ya dönüyor!

İLGİLİ HABER
Rektör Ayrancı'nın çocuk odası için 'yavrulu yatak' alındı! - TIKLA

Ertesi sabah boş araç ve şoför yeniden Ankara yolunda! Rektör Ankara'dan alınıyor Çankırı'ya getiriliyor! Akşam yine aynı ritüel ve dönüş yolunda yine boş bir araç ile şoför!

Dön babam dön! Çankırı - Ankara... Ankara - Çankırı... Çankırı - Ankara... Ankara... Çankırı...

Offff be! Yazarken benim başım döndü! 

Biraz mola verelim!

Nerede mi?

Makam aracı su yaksa sucuda (!) mola vereceğiz de körolası dış güçlerden Alman icadı (!) araba benzin yakıyor!

Depo boşaldı, depoooo!

Hele şu benzinliğe çek de depoyu fulleyelim şüföööööör!

rektor-makam-araci-resim-05.jpg

Faturayı kim mi ödeyecek?

Sorduğun soruya bak hele! Tabii ki Üniversite muhasebesi şaşkın!!!

Nihayet anladım!!!

Lakin ortada bir tuhaflık yok mu?

Nasıl?

Biz Rektör-ü Azam'a ya da Azam-ı Rektör'e Çankırı'da yaşayabileceği bir konut dizayn etmedik mi? Hemi de daire alabileceğimiz bir bedel ödemedik mi?

Ettik ve de ö-de-dik!!!

Peki, tüm bunlara karşın Rektör-ü Azam neden halâ Ankara'dan Çankırı'ya, Çankırı'dan Ankara'ya taşınır durur?

Sorunun cevabı bende yok!

Rektör-ü Azam'da var mı?

Sanmam!

- O niye?

- 'Niye'sini bilmem! Lakin bildiğim bir şey var o da şu: Mübarek Ramazan ayındayız ya! Rektör-ü Azam da Allah kabul etsin oruçlu! Ramazan süresince sahur yapıyor - iftar açıyor!

- Eeeee! Ne var bunda! Müslüman adam, inandığı değerleri yaşıyor!

- Yaşıyor yaşamasına da!...

- Da'sı ne? Çıldırtmasana adamı! Çıkar ağzındaki baklayı!

- Diyeceğim şu: Müslüman adam beyt-ül mal'a dokunurken kılı kırk yarmalı! Allah'ın aç kula ihtiyacı yok! Madem ki gün boyu inanarak 'oruç' tutuyorsun, tuttuğun o orucu yaşarken beyt-ül mal'ı da kendi nefsin ve de menfaatlerin uğruna kul-lan-ma-ya-cak-sın! Anladın mı?

- Hocam ben burayı çalışmamıştım!!!

- Komiksin! Torpilli sınav mı istiyorsun? O vakit başka kapıya! Yok öyle yağma! Sakalı bırak, tespihi kap! İmam'ın arkasında saf'a dur! Gelene gidene 'elhamdülillah' çek! Sonra da dış güçlerden (!) Alman icadı son model makam aracına bin! Şüföree 'Bugün de geç kaldık iftara! Çek koçum Ankara'ya!' demek yakışmıyor! 

- Peki n'apcaz?!

- Demokrasilerde çare tükenmez! Bulacaz bir çözüm yolu! Şaşırana yol göstermek adettendir bizim köyde!

- Ne gösterecen Hocam?! Ahali yanlış anlamaz inşaallah!

- E be sabırsız sabi! Hele bir dur! Tövbe tövbe... Anladığın sende kalsın! Düşündüm taşındım, 11 Mart 2017'den bu yana yaklaşık 26 koca ay geçmiş! Bu süre zarfında Rektör-ü Azam'ı bizler Ankara'dan Çankırı'ya getiremediysek Karatekin Üniversitesi'ni, beceremiyorsak Rektörlük Makamı'nı Ankara'ya taşıyalım! Olsun bitsin! Hem şoför kurtulsun hem de Rektör-ü Azam'ın çilesi sona ersin! Hem de lastikçiye-benzinciye ve dahi amortismana giden para Üniversite'nin kasasında kalsın! Yani beyt-ül mal nefes alsın! Ne dersin?

- Ya hocam yine müthişsin! Nereden bulursun nasıl punduna getirirsin vallahi brovaa!!!

- Alkışa gerek yok! Bu konuda ciddiyim! Üniversitenin Satınalma birimi bu konuyla ilgili çalışma yapmalı ve ortaya attığım projeyi en kısa sürede ihaleye çıkartmalı! Aksi takdirde bizim şüfööör daha çok Çankırı - Ankara, Ankara - Çankırı arası gidip gelecek! Bu işin sonu bitmeyecek! Benzincide mola ver! Lastikçide mola ver! Baykuş Boğazı'nda mola ver! Ver de ver!!! 

- Yani diyorsun ki 'Al da al'!!! Mesaj bu mu?

- Yok! Mesaj şu: Karabük Üniversitesi ile aynı tarihte kurulan Karatekin Üniversitesi'nin bugünkü başarısını ya da başarısızlığını değerlendirmek isteyenler, Karabük Üniversitesi'nin mevcut durumunu ve üniversitenin Karabük'e kattıklarını analiz etsinler! Ve görülecektir ki Karatekin Üniversitesi kuruluşundan bu yana sahip olduğu iki Rektör-ü Azam ile Çankırı'ya (üzülerek belirtelim ki) katma değer sunma adına kayda değer bir grafik çizememiştir! Karatekin Üniversitesi'nin varlığı sadece ve sadece lastikçi ve benzincilerin cirolarına katkı sağlamaya hızla devam etmektedir. Nokta.

Vedat Beki

Bilgilendirme: Karatekin Üniversitesi ile ilgili 'değerlendirme' yazılarımız önümüzdeki süreçte aralıklı olarak devam edecektir. Özellikle de, Üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerin Çankırı'da yaşadıkları temel sorunlar ve Üniversite'nin 'akademik kadro'sundaki yapılanma (!) icraatleri masaya yatırılacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
45 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler