Kartepe’de kar faciası

Kartepe’de kar faciası

Kartepe'nin 1650'nci metresinde bulunan Green Park Resort Otel'in çatısında biriken yaklaşık 1,5 metrelik kar yığınının düşmesi sonucu 2 kişi yaralandı.

1,5 metrelik kar tabakasının düşmesi sonucu, altında kalan 4 kişiden 2′si yaralandı.

Olay bugün saat 13.30′da meydana geldi. Halen kar yağışının devam ettiği, Green Park Resort Otel ve kayak merkezinin bulunduğu alanda kar kalınlığı 1,5 metreye ulaşırken, kar yığınları da binaların çatılarında birikti.

Yılbaşı için rezervasyon yaptıranların yanı sıra günü birlik gelen yüzlerce kişinin de bulunduğu otel bölgesinde ve pistlerde birçok kişi kayak yaparken, ağaçlarda ve çatılarda biriken kar yığınları da tehlikeli olmaya başladı. Otel çatısında biriken yaklaşık 1,5 metre kalınlığındaki kar tabakası, ağırlığa dayanamayarak büyük bir kütle halinde aşağıya düştü. Bu sırada otelin çatısının altında bulunan 4 kişi kar yığınlarının altında kaldı. Olaya, kazalara karşı bulunan AFAD görevlileri ile otel çalışanları hemen müdahale ederek 4 kişiyi kar yığınlarının altından çıkardı. Olayda 4 kişiden 2′sinin yaralandığı belirtildi. 2 yaralı İzmit’te hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. 

OTEL YETKİLİSİ: HER SENE OLAN BİR HADİSE!
Olayın ardından açıklama yapan otel yetkilisi Nurettin Mutlugün, “Her sene olan bir hadise başımıza geldi. Güvenlik şeridi çektiğimiz alana tatilciler girmiş. Çatıda biriken karlar ise maalesef tatilcilerimizin üzerine devrilmiş. İlk müdahaleyi otelimizde yaptık, daha sonra hastaneye sevk ettik. Bu konuda tedbirlerimizi daha da arttıracağız. Görevlilerimiz çatıda biriken karları temizliyor” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler