Kaymakam sözü yerine geldi

"Kaymakam sözü" yerine geldi

Kurşunlu ilçesinde açılışı yılan hikayesine dönen Refik Saydam İlköğretim okulu nihayet bu sabah eğitim-öğretime başladı.

İlave ek ders binalarının yapımı nedeniyle eğitim-öğretim yılına yetişmemesi nedeniyle öğrenci ve velilerin zor durumda kalmasına neden olan Kurşunlu Refik Saydam İlköğretim Okulunda bugün ders zili çaldı.

Okuld başta öğrenciler olmak üzere öğrenci velilerinin de büyük sıkıntı yaşamasına neden olan süreç, geçtiğimiz hafta tavan yapmıştı. Okul öğrencileri ve velilerin İlçe Milli Eğitim Müdürünün makamına çıkarak "Okul eğitime açılmazsa çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz" şeklindeki  tepkilerine ilçenin çiçeği burnundaki yeni kaymakamı Zihni Yıldızhan el koyarak Refik Saydam İlköğretim Okulundaki çalışmaları yerinde incelemişti.

Kaymakam Yıldızhan yaptığı incelemeler sonunda "Size kaymakam sözü okulunuz 22 Kasım Salı günü eğitim-öğretime açılacak" diyerek öğrencilere ve velilere söz vermişti.

refik-saydam-ogretim-basladi-resim-05.jpg

EĞİTİM - ÖĞRETİM BU SABAH BAŞLADI

İlçede geçen haftadan itibaren başlayan meraklı bekleyiş bugün sona erdi ve Refik Saydam İlköğretim Okulunda ders zili bu sabah çaldı.

Öğrenci ve velilerle birlikte okuldaki derslikleri ziyaret eden Kaymakam Zihni Yıldızhan'ın tespit ettiği bazı eksiklikler olmasına karşın okulun eğitim-öğretime açılmaı başta öğrenciler olmak üzere velilerde de büyük sevinç yarattı.

Sözcü18 haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre, okulun eğitim-öğretime başlamasından habersiz olan ve öğrencileri yaklaşık 2 aydır YİBO'ya taşıyan servis otobüsleri sabah saatlerinde öğrencileri almak için okul önüne geldikler ancak okulda başlayan eğitim nedeniyle servislerini gerçekleştiremediler.

YÜKLENİCİ FİRMA EĞİTİMİN BAŞLAMASINA TEPKİLİ

Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği bilgilere göre, okulun eğitim-öğretime açılması öncesi yüklenici firmanın “çalışmaların henüz tamamlanmamasını” gerekçe göstererek başta öğrenci velileri olmak üzere milli eğitim yetkilileriyle tartıştığı öğrenildi.

Öte yandan Refik Saydam İlköğretim Okulunda eğitim-öğretimin yeniden başlaması ile ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün tören yapmayı planladığı, ancak vatandaştan gelebilecek olumsuz tepkiler nedeniyle açılış törenini son anda gündemden kaldırdığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler