Kayseride katliam gibi kaza: 11 can kaybı

Kayseri'de katliam gibi kaza: 11 can kaybı

Erciyes dağına çıkan otobüs tek yönlü kaza yaptı.

Kayseri'de kayak için Erciyes Dağı'na çıkan üniversite öğrencilerini taşıyan midibüs kaza yaptı. Kazada ilk belirlemelere göre 11 kişi hayatını kaybetti, 31 yaralı var. Frenleri tutmayan Niğde Üniversitesi öğrencilerini taşıyan midibüsü durmak için elektrik direğini çarptı. Çarpma sonucu yaralananları ve sağlık ekibini getiren ambulansa da, arkadan gelen Niğde Üniversitesi öğrencilerini taşıyan midibüs çarptı.
 
Hacılar İlçesi Mezarlık mevkisinde meydana gelen kazada yaralanan 31 kişiden sağlık durumu ağır olan 3 yaralı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürülüp tedaviye alındı. Kazada ölen 11 kişinin cenazesi de aynı hastanenin morguna konuldu.
 
Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre kazanın nasıl meydana geldiği belli oldu. İddiaya göre Erciyes Dağı Tekir Yaylası'ndan inişe geçen Durmuş Ozan yönetimindeki 51 AR 105 plakalı midibüs, sürekli frene basıldığı için balataları ısındı. Balatalar ısı nedeniyle şişince fren sisteminin tutmadığı öne sürüldü. Sürücü Ozan, aracın frenlerinin bozulduğunu anlayınca Hacılar İlçesi Mezarlık mevkisindeki evin duvarının yanı başındaki elektrik direğine çarparak durdurdu. İçinde 35 yolcu bulunan, direğe çarparak duran minibüsten yaralı olarak kurtulan öğrencilere ve sağlık görevlilerini getiren ambulansın sürücüsü İbrahim Soytaş'a da arkadan gelen yine Niğdeli öğrencileri taşıyan Adem Akpınar yönetimindeki 51 HV 762 plakalı minibüs çarptı. Katliam gibi kazada öğrencilerin bazılarının ezilerek öldüğü belirlendi.
 
Yapılan araştırmada freni tutmayan 51 AR 105 plakalı midibüsün iki yıldan beri araç muayenesinin yapılmadığı ortaya çıktı. Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Keleştemur ile Emniyet Müdürü Mustafa Aydın da olay yeri ve yaralıların tedavi gördüğü hastanelere giderek yaralılara geçmiş olsun dileklerini iletti. ERÜ Tıp Fakültesi hastanesi morguna konulan 11 cenazenin otopsi yapıldıktan sonra Niğde’ye gönderileceği bildirildi.
 
MİDİBÜS ZORUNLU OLDUĞU HALDE KAR LASTİĞİ TAKMAMIŞ
Hacılar İlçesi Mezarlık mevkisinde meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren 11 kişiden 6’sının kimlikleri belli oldu. 51 AR 105 plakalı midibüste bulunan ve kazada ölenlerin Hasan Gülbahar, Çiğdem Gürbüzoğlu, Melike Velioğlu, Mehmet Tosun, Celal Coşkun, Alpay Bahadır Utar ve Coşkun Coşkun oldukları belirlendi. Ölen diğer 4 kişinin de kimlikleri belirlenmeye çalışılıyor. Kaza yapan 51 AR 105 plakalı midibüsün kar lastiği takmadığı belirlendi.
 
221220130122407284582.jpg
 
Kazanın duyulmasının ardından Kayseri’ye gelen Niğde Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adnan Görür, Kayseri gezisinin üniversitenin organizasyonu olmadığını söyledi. Rektör Görür, ağırlığını Ulukışla Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin oluşturduğu grubun ayrı midibüslerle Kayseri’ye gelerek kent merkezini gezdiğini, daha sonra da Erciyes kayak merkezine çıktıklarını belirtti. Kazanın dönüş yolunda olduğunu kaydeden Rektör Görür, çok üzgün olduğunu söyledi.
 
Öte yandan kazayı haber alan öğrencilerin yakınları, Erciyes Üniversitesi Hastanesi olmak üzere hastanelere geldiği öğrenildi. 
 
'FREN PATLAMASI'
Hacılar Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Erciyes Dağı'ndaki midibüs kazasına ilişkin, "Kaza Erciyes Dağı'ndan dönüş yolunda olmuş. Tahmin etiğimiz ve şoförün ilk beyanlarına göre kazanın fren patlaması sonucunda gerçekleştiği" dedi.
 
Bilgihan, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kaza nedeniyle çok üzgün olduklarını söyledi.
 
Kazanın saat 16.50 civarında meydana geldiğini belirten Bilgihan, şunları kaydetti:
 
"Kaza Erciyes Dağı'ndan dönüş yolunda olmuş. Tahmin etiğimiz ve şoförün ilk beyanlarına göre kazanın fren patlaması sonucunda gerçekleştiği. Sonrasında bir ambulans şoförümüze de araç çarpması dolayısıyla şoförümüzde de yaralanma söz konusu. Son durum bu şekilde. Resmi bir araç değil. Büyük bir ihtimal öğrencilerimizin kendi organizasyonları doğrultusunda Erciyes Dağı'na geldiklerini belirlediğimiz bir araç."
 
KRİZ MASASI KURULDU
Kayseri Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Erciyes Dağı'ndaki midibüs kazasına ilişkin kriz masası oluşturduklarını söyledi.
 
Kazanın olduğu yerde incelemelerde bulunan Aydın, kaza nedeniyle çok üzgün olduklarını belirtti.
 
Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü dile getiren Aydın, "Emniyet Müdürlüğümüzde kazayla ilgili kriz masası oluşturduk. Yaralı kişilerle alakalı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız 0 505 318 38 38  nolu telefonu aramak suretiyle gerekli bilgileri alabilirler. İnşallah bir daha böyle acılar yaşamayız. Ülkemizin başı sağ olsun, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler