Kriz Ernamaş A.Ş.'ye şimdilik değdi!

Kriz Ernamaş A.Ş.'ye şimdilik değdi!

Çankırı'ya bağlı Şabanözü ilçesinde faaliyet gösteren Ernamaş Makina Ticaret ve Sanayi A.Ş. tesislerinde çalışan 500 işçi, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle ücretsiz izne çıkartıldı.

Ülke genelinde kendisini başgösteren ekonomik krizin olumsuz göstergeleri Çankırı'da da kendisini göstermeye başladı. Kurşunlu'da faaliyet gösteren Yıldızlar SSS Holding'e bağlı seramik fabrikasının elektrik ve doğalgaz faturalarını ödemeyemesi sonucu 900 çalışanını belirsiz süreliğine işten el çektirerek fabrikaya kilit vurmasından sonra bir kötü haber de Şabanözü ilçesinden geldi.

Küçük ev aletleri üretimi ile son yıllarda Çankırı ekonomisine büyük katkılar sağlayan Ernamaş Makina Ticaret ve Sanayi A.Ş. bünyesinde istihdam ettiği yaklaşık 500 personeli ücretsiz izne çıkardı.

FABRİKA YÖNETİMİ İŞKUR DESTEĞİNİN DEVAMINI İSTİYOR
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre İŞKUR'un işletmelere sağladığı 'maaşlı istihdam' desteğini de alan Ernamaş A.Ş, çalışma süreleri yaklaşan işçilerle ilgili İŞKUR'un sözleşmesini uzatmasını talep ettiği, fabrikaya verilen siparişlerdeki azalmaya yönelik olarak da yaklaşık bin 700 çalışandan 500'ünü 'ücretsiz izne' gönderdiği öğrenildi.

FABRİKA MÜDÜRÜ ŞENTÜRK ERTONGA: HABER ASILSIZ
Öte yandan haberimizle ilgili olarak kendisine ulaştığımız Ernamaş Makina Ticaret ve Sanayi A.Ş. Müdürü Şentürk Ertonga "Biz firma olarak 500 çalışanımızı ücretsiz izne çıkartmadık. Böyle bir şey sözkonusu değil. Üretimimiz devam ediyor. Bugün tatil. Sizin bu bilgilere nereden ulaştığınızı merak ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler