Kurşunlu Seramikte işçiye bayram sürprizi

Kurşunlu Seramik'te işçiye bayram sürprizi

Son iki gündür yaklaşık 200 işçinin işine son verildi.

SSS Yıldızlar Holding'e bağlı Kurşunlu Seramik'te işçiye kötü haber...

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği ilk bilgilere göre fabrikada çalışan yaklaşık 200 işçinin büyük bir bölümünün iş akdi feshedilirken geriye kalanları da 'ücretsiz izne' çıkarıldı.

Edinilen bilgilere göre yılın bu aylarında fabrikada üretimin tek fırın üzerinden yapılması nedeniyle çalışan yaklaşık bin işçinin yarısına yakın bir bölümü 'ücretsiz izin'e çıkarılıyor. Bu uygulamayı kabul etmeyenlerin de iş akitleri feshediliyor.

Son 48 saattir ücretsiz izin ve iş akti feshedilenlerin sayısının toplamda 200'ü bulduğu öğrenilirken, fabrikada değiştirilen yeni yönetimin de yaşanan sorunların üstesinden gelemeyeceğine işaret edildi.

ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETİNE EL KONULMASI MEMNUNİYET UYANDIRDI
Öte yandan SSS Yıldızlar Holding'e bağlı Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş. şirketlerine 6446 Sayılı Elektrik Piyasası Kanunu'nun 16. maddesinin 4. fıkrası gereğince faaliyetlerini yerine getiremediğinin belirlenmesi sonrası EPDK tarafından el konulmasının memnuniyet yarattığı da öğrenildi.

Sözcü18'e konuşan SSS Yıldızlar Holding çalışanı "Burada işler aile ilişkileri ile yürütülmeye çalışılıyor. Yaşanan birçok sorunun kaynağı da 'kurumsallaşamama'dan kaynaklanıyor. Atanan yeni genel müdürün de sorunların üstesinden gelebilmesi mümkün değil. Fabrikada yaşanılanlar kaynak ve umut israfından başka bir şey değil" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler