Mansur Yavaş: Beni Gökçek'in tweeti CHP'ye itti

Mansur Yavaş: Beni Gökçek'in tweeti CHP'ye itti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, CHP'den aday olma hikayesini anlattı.

Mansur Yavaş, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge'de açıklamalarda bulundu.

"BENİ CHP'YE MELİH GÖKÇEK İTTİ"
Yavaş, CHP'ye geçiş sürecinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in tweetiyle başladığını söyledi. Yavaş aslında Demokrat Parti'den aday olmak istediğini, fakat Melih Gökçek'in "İstanbul'un baronları, benim karşıma bir rakip çıkarmak istiyor. Bunu da küçük bir partiden aday yapmak istiyor. Çok büyük paralar dönüyor. Ben de merak ediyorum." tabirinden Twitter mesajı attığını, birkaç gün sonra da belediye meclisinin kararıyla Demokrat Parti'ye ait alanın ruhsatını iptal ederek, oradan elde edilecek gelirle kendisine harcanacak seçim gelirlerini sabote ettiğini savundu.

Bu yüzden CHP'den aday olmayı tercih ettiğini belirtti.

"AK PARTİ'DEN DE TEKLİF ALDIM"
Yavaş ayrıca, AK Parti'den de Büyükşehir için değil, ama ilçelerden aday olması için teklif aldığını da ekledi.

MANSUR YAVAŞ'IN ANKARA PROJELERİ
Yavaş, ilk olarak Ankara'da var olan otopark ihalelerini iptal ederek hepsini İstanbul'daki İSPARK gibi yapacaklarını dile getirdi.

Böylelikle otoparktan gelir elde edeceklerini söyleyen Yavaş, topark gelirlerinin yarısını belediyeye diğer yarısını ise sosyal yardım kuruluşlarına vereceklerini' söyledi.

EN ÖNEMLİ PROJEM AKILLI ANKARA PROJESİ
Şehri kendi başına değil halkla birlikte yöneteceğini söyleyen Yavaş 'Akıllı Ankara projesinde kent yönetim sürecine dahil olacak. Yapacağım her işi halka soracağım. Şu an teknolojide bu mümkün' diye konuştu.

ANKARAGÜCÜ'NE TAM DESTE VERECEĞİM
Keçiörengücü, Ankaraspor gibi takımların belediyeden yardım aldığını söyleyen Mansur Yavaş 'Sadece Ankaragücü'ne tam destek vereceğim, Ahmet Gökçek yönetimden gittikten sonra Ankaragücü destek görememiştir. Belediye Başkanı olduğum zaman Ankaragücüne tam destek vereceğim' ifadelerini kullandı.

'GÖKÇEK'LE TARTIŞMAM'
Bir soru üzerine Melih Gökçek'le tartışmaya girmeyeceğini söyleyen Yavaş, 'Onunla tartışmaya girmem. Çünkü yapı olarak tartışılacak birisi değil. Karşı karşı gelindiğinde sadece kavga edilir' ifadelerin kullandı.

'HÜKÜMET 30 YILDIR OTOBÜS YAKANLARLA MASAYA OTURDU'
Mansur Yavaş, gazeteci Murat Çelik'in Gezi Parkı ve Ali İsmail Korkmaz sorusuna; "Gezi Parkı olaylarında gençler dinlenmedi. Otobüsler yakıldı diye 'kamu zararı' diyenler 30 yıldır otobüsleri yakanlarla hem de içinde insanlar varken yakanlarla masaya oturdu. Neden bu gençlerle masaya oturulmadı da onlara terörist dendi? Kamu zararı diyorsanız Melih Gökçek'in yaptırıp sonra da söktürdüğü Ankara'daki 'Kafes'e 80 milyon lira harcandı. İşte kamu zararı bu" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler