MHP Çankırı'da Recep Dumanlı krizi!

MHP Çankırı'da Recep Dumanlı krizi!

Listelerin açıklanması ile birlikte MHP Çankırı teşkilatlarında başlayan siyasi kriz, bu akşam yapılan toplantı ile yeni bir hal aldı.

7 Nisan akşamı YSK'ya bildirilen milletvekili aday listeleri siyasi partilerin yurdun dört bir yanında örgütlenmiş teşkilatlarında çok sayıda huzursuzluk örnekleri sergilerken, MHP Çankırı'da da önemli bir krizin yaşanmasına yolaçtı.

MHP Çankırı listesinin 1. Recep Dumanlı, 2. Fehmi Bölükbaşı olarak açıklanmasından sonra parti tabanında listenin birinci sırasında bulunan Dumanlı aleyhine başlayan "İstemiyoruz" mesajları yayılarak tüm hızıyla devam ediyor.

ÇAĞRIYA BELEDİYE BAŞKANLARI DA KATILDI
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre, bugün MHP Çankırı İl Başkanlığında yapılan toplantıya, başta ilçe başkanları olmak üzere, belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, il ve ilçe teşkilat yönetim kurulu üyeleri ile 2. sıra milletvekili adayı Fehmi Bölükbaşı da katıldı.

MHP AYDIN'DA TOPLU İSTİFA

Toplantının ana gündem maddesi 1. sıra adayı Recep Dumanlı'nın istifa ederek, boşalan yere Çankırı yerelinden bir ismin yazılması oldu. Konuyla ilgili görüş belirten partililer "AK Parti'de yaşanan liste krizinin avantaja dönüştürülmesi yolunda 1. sıra adayımızın istifa ederek bu sıraya yeni bir isim yazılması ile partimizin Çankırı'da bir milletvekili çıkartması işten değil" düşüncesini paylaştılar.

Toplantı sonunda ortaya çıkan yol haritası içerisinde yarın (9 Nisan 2015) sabahtan başta Çankırı İl Başkanı Çetin Kapdan olmak üzere, Eldivan, Şabanözü, Bayramören ve Ilgaz Belediye Başkanları ile, ilçe başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, teşkilatların yönetim kurulu üyeleri Ankara'ya giderek Genel Merkez'de MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşerek durumu aktaracakları öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
40 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler