MHPnin İstanbul adayı Osman Durmuş

MHP'nin İstanbul adayı Osman Durmuş

MHP'nin renkli siması eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, MHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oluyor.

Ankara kulislerinde merak edilen MHP'nin İstanbul adayı netleşti. Vatan'dan Deniz Güçer'in özel haberine göre; MHP Lideri Bahçeli, koalisyon hükümetinin Sağlık Bakanı olan Osman Durmuş'u Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı gösterecek. İstanbul teşkilatından destek alan Durmuş'un adaylığı hafta sonu yapılacak aday tanıtım toplantısında açıklanacak.
 
KIRIKKALE MİLLETVEKİLİYDİ
Koalisyon hükümetinin renkli isimlerden biri olan eski Sağlık Bakanı Durmuş, bir dönem önce MHP Kırıkkale Milletvekili olarak TBMM'de bulunmuştu.
 
CİNAYETLE SUÇLANMIŞTI
Osman Durmuş'un 12 Mart'ın en önemli siyasi cinayetlerinden biri olan Dr. Asteğmen Necdet Güçlü'nün öldürülmesi olayına adının karışması kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Durmuş'un yakalanamadığı için 1974 affından faydalandığı öne sürüldü.
 
Osman Durmuş ise, 'Fakültesi'nde öğrenciydim. Hakkımdaki suçlamalar o dönemi kapsıyor. O günün yalancı şahitleri bizi mahkemelere gitmeye zorladı. Gidin bakın benim o dönem okuldan bir gün bile devamsızlığım var mı?' diyerek kendini savundu.
 
TARTIŞMALI AÇIKLAMALARIN BAKANI'YDI
Basında birbirinden iddialı demeçleriyle yer bulan Osman Durmuş, en büyük tepkiyi ise 17 Ağustos depremi sonrası gelen yardımları kabul etmemesi nedeniyle gördü. Tepkilerden sonra ise geri adım atmak zorunda kaldı.
 
O dönemde sarfettiği şu cümleler iz bıraktı:
 
'Amerikalılar hastane gemisi gönderiyor. Hiç ihtiyacımız yok. Onlara verecek bir hastamız bile yok. Zaten benim doktorlarım şu anda işsiz.
 
AKUT şov yapıyor. Salgın söylentisi yayıyor. AKUT hakkında suç duyurusunda bulunacağım.
 
İtalyan doktor gelmiş benden tuvalet istiyor, duş istiyor. Arkalarında deniz var. Benim insanım denize girer yıkanır. Karşıda cami var. Önünde WC yazıyor. 'Kirli' diyorlar. Sağlık Bakanı gelip tuvalet mi temizleyecek?'
 
'GENETİK ŞİFREMİZİ ÇALARLAR'
ABD'de beyin cerrahisi üzerine ihtisas yaparken kan kanserine yakalanan ünlü jinekolog Cevat Babuna'nın oğlu Oktar Babuna, Mart 1999'da gazetelere kendisine uygun ilik bulmak için verdiği ilanla adını duyurdu. Babuna, test sonuçlarında kendisine uygun iliğe sahip olan kişiye 10 milyar lira ödül vereceğini belirtti.
 
Babuna için düzenlenen kampanyalara ilk tepkiyi Sağlık Bakanı Osman Durmuş verdi. Toplanan 40 bin kan örneğine el konacağını ve kemik iliği bankasında toplanacağını söyleyen Durmuş, Babuna gönüllülerinin ellerindeki test sonuçlarını vermediklerini ve toplanan örneklerin bulunduğu laboratuvarları açıklamak istemediklerini belirtti. Durmuş, 'Devlet olarak bu örnekleri, milli servetimiz ve geleceğimiz umudu olarak devletin arşivlerine alacağız. ABD'ye gönderirsek genetik şifremizi çalarlar' açıklamasında bulundu.
 
GRİP TÜRK'E VIZ GELİR 
57. hükümetin en renkli simalarından biri olan ve yaptığı sürpriz açıklamalarla dikkati çeken Durmuş, bir dönem büyük salgın hastalıklara yol açan grip mikrobunun Türkler'e zarar veremeyeceğini açıklayarak da şaşkınlık yarattı.
 
Durmuş, "Türkiye'de aşılama yapmaya gerek yok. Çünkü benim ülkem, benim insanım doğal aşılı. Yaşama koşulları, taşı, toprağı açısından insanlar bazı mikroplara karşı bağışıklık kazanmışlar" ifadelerini kullandı..
 
80 ilin sağlık müdürleri ile Bolu'da yaptığı toplantıdan sonra 17 Ağustos depreminin ardından oluşturulan çadırkentleri ziyaret eden Osman Durmuş, sözleriyle olay yaratmayı yine başardı.
 
Bir gazetecinin "Çadırkent niye bu kadar çamurlu? " şeklindeki sorusuna Durmuş'un verdiği cevap ilginçti:  "Zehirli atık olmadıktan sonra çamurun insan sağlığına hiçbir zararı yoktur."
 
MÜDÜRE 'EL YAKMA' CEZASI 
Antalya'nın Korkuteli İlçesi'ndeki hastaneyi ziyareti sırasında kaloriferlerin fazla yandığını farkeden Durmuş, hastane müdürü İbrahim Gökçen ile Sayman Avşar'a tepki gösterdi ve iki yetkiliye devletin parasını israf ettikleri gerekçesiyle ellerini 5 dakika sıcak kaloriferin üzerinde tutma cezası verdi.
 
Ciddi ve sert görünüşü ile tanınan Osman Durmuş, basında yaptığı bir açıklamada kendisiyle ilgili sürpriz bir itirafta bulundu.
 
Bakan, "Aslında yumuşak kalpli bir insanım. Ama aynada kendime baktığım zaman ben de korkuyorum" dedi. Durmuş ayrıca halkı organ bağışına davet ederken, kendisi de tüm organlarını bağışladığını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler