Milletvekili Şahin Ürdün'de

Milletvekili Şahin Ürdün'de

Çankırı milletvekili İdris Şahin AİBPA Genel Kurulu toplantısı için Ürdün'e gitti.

Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi'nin (AİBPA) İsrail-Filistin barış süreci, Suriye'deki iç savaş, insan hakları ve demokrasi, kültürler ve medeniyetler arası diyalog konularının ele alındığı toplantısı sona erdi.

Başkanlığını Ürdün Temsilciler Meclisi Başkanı Atıf Taravneh'in yaptığı Ürdün'ün başkenti Amman'daki toplantıya, Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Isabelle Durant ve AİBPA komite başkanları katıldı.

AK Parti Çankırı Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanvekili İdris Şahin, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi’nin (AİBPA) 8-9 Şubat 2014 tarihlerinde Ürdün’ün başkenti Amman'da yapılan Genel Kurul ve Komite toplantılarına katıldı.

Milletvekili İdris Şahin’in üyesi bulunduğu Enerji, Çevre ve Su Komitesi toplantısında tavsiye kararları onaylandı. Onaylanan bu tavsiye kararları AİBPA Genel Kurulunda kabul edildi. Toplantılarda Suriye meselesi, Barış Süreci ve Orta Doğu’daki diğer gelişmeler ele alındı. Toplantılar sonrasında AİBPA Dönem Başkanlığı Ürdün’den Portekiz’e geçti.

Ürdün'deki toplantılara AİBPA Ekonomik Komite Başkanı olan AK Parti Bolu milletvekili Ali Ercoşkun da katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler