Nüfus kayıtlarında soy kodu damgası!

Nüfus kayıtlarında soy kodu damgası!

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde kaleme alınan resmi bir yazı, devletin 90 yıllık büyük sırrını açığa çıkardı.

Agos gazetesinden Ferda Balancar'ın haberine göre; Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu 1923 yılından bugüne 'vukuatlı' nüfus kayıtları gizli olarak 'soy kodu' taşıyor. Bu kayıtlarda Ermenilerin soy kodu ise 2 sayısıyla ifade ediliyor. Nüfus ve vatandaşlık müdürlüklerinde gizli tutulan 'soy kodu', talep eden devlet kurumlarına resmi bir yazıyla bildiriliyor.
 
Ermeni kimliğine geri dönen bir annenin, yasal hakkını kullanarak çocuğunu Ermeni anaokuluna kaydettirme mücadelesi ve resmi damgalı belge sayesinde Cumhuriyet'in 'soy esasına göre fişleme' geleneğinden hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde haberdar olunduğu haberde belirtiliyor.
 
fft2mm3050875.jpg
 
Agos gazetesinin bugün manşetinden verilen haberde Ferda Balancar soruyor:
 
"Şimdi, TBMM'nin, hükümetin, İçişleri Bakanlığı'nın, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün sorulara cevap vermesini bekliyoruz. Soy kodu uygulaması hangi amaçla yürürlüğe konmuştur? Bugüne kadar hiçbir hükümet neden bu uygulamaya son vermemiştir? Hangi vatandaşlar, hangi soy kodu ile tanımlanmıştır? Bu soy kodu uygulaması yargı kurumları tarafından da dikkate alınmış mıdır? Alınmışsa, yargı süreçleri bundan ne şekilde etkilenmiştir? Yeni anayasayı tartışan TBMM ve hükümet, bu uygulamanın sona erdirilmesi için girişimde bulunacak mı?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler