Öğütün gündeminde yine Çankırı vardı - İZLE

Öğüt'ün gündeminde yine Çankırı vardı - İZLE

Aytaç ve Kurşunlu Seramik fabrikası işçilerinin mağduriyeti yeniden TBMM gündeminde.

Daha önceleri de birçok defa Çerkeş'teki Aytaç işçileri ile Kurşunlu'daki seramik fabrikası işçilerinin mağduriyetini Meclis çatısı altında dile getiren CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, bir kez daha sorunlara dikkat çekti.
 
Genel Kurul'da yaptığı konuşmada Kurşunlu'daki seramik fabrikasında çalışan işçilerin bir kısmının fabrika yönetiminin aldığı kararlarla Ramazan Bayramı öncesi ücretsiz izne çıkarıldığını, yönetimle masaya oturan işçilerin taleplerine olumlu cevap alamayınca oturma eylemi başlattığını hatırlatan Öğüt, fabrikada sorunların halen çözüme ulaşmadığını, Kurban Bayramı öncesinde de yine birçok işçinin işten çıkarıldığını ifade etti.
 
"Bugün itibarıyla toplamda 800-900 civarında kişi işten çıkarılmıştır" diyen milletvekili Öğüt, maaşlardaki düzensiz ödemeler sebebiyle ailelerin de mağdur durumda olduğunu, işçilerin ikişer, üçer aylık maaşlarını halen alamadığını belirtti.
 
Çerkeş'teki Aytaç işçilerin durumuna da değinen CHP'li Öğüt, halen somut bir netice elde edilemediğini, fabrikanın satış sonrası yeni yönetim tarafından işe geri alınacakları söylenen 475 işçinin halen kendilerine gelecek olumlu haberi beklediklerini, tazminatlarını halen alamadıklarını dile getirdi.
 
Her iki fabrikanın işçilerinin hükümetten yardım beklediğini, bölgenin bu iki fabrikanın işçilerine bağlı olan esnaf ve ekonomisinin iflas durumuna geldiğini vurgulayan Öğüt, "Bu, bütün bölgeye yansımaktadır, kiralar ödenememektedir" dedi. 
 
MİLLETVEKİLİ ÖĞÜT'ÜN TBMM'DEKİ KONUŞMASI
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler