Öner: Zulmün artsın ki, gidişin çabuk olsun

Öner: Zulmün artsın ki, gidişin çabuk olsun

CHP Isparta Milletvekili Öner "İktidarın dayattığı Büyükşehir Yasası, ülkeyi federalizme götürür"

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta milletvekili Ali Haydar Öner, Büyükşehir yasasının yönetsel ve ideolojik açıdan sakıncalar taşıdığını belirtti. "Bu Federalizme giden bir çabadır" diyen Öner, "Federalizm kimin beklentisidir? Yurttaşlarımız kimin beklentisi olduğunu gördüler ve bunun dersini de mevcut iktidara vereceklerdir. Kimin tavsiyesidir o da belli. Yeniden başkanlık sıfatını kazanan bir zatın hükümetimize tavsiyesidir" diye konuştu.

AKP'li milletvekillerinin yeminlerine sadık kalmadığını savunan Öner, Orhan Gencebay'ın "Batsın Bu Dünya" şarkısına göndermede bulunarak, "Biz Türk milletine sadakat yemini ederek, TBMM'deki temsil görevimize başladık. Bazı arkadaşlarımız bunu unutmuş görünüyorlar. Recep Tayyip Erdoğan'a sadakat onlar için daha öncelik taşıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne halkın temsilcisi olarak gelip de halkın söylemine, taleplerine duyarlı davranmayanlar, bunun karşılığını elbette göreceklerdir. Kula kulluk edene yazıklar olsun" dedi.  
 
Hükümetin vatandaş üzerindeki baskısını giderek artırdığını da öne süren Öner, "Halk arasında 'Zulmün artsın ki, gidişin çabuk ve kolay olsun' denir, AKP'nin de adaletsizlikleri, zulümleri giderek artıyor. Bu durum inşallah gidişlerini hızlandıracak ve kolaylaştıracaktır" ifadesini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler