Otopark ihalesi karşılıklı feshedildi

Otopark ihalesi karşılıklı feshedildi

20 Eylülde kabul edilen ve aylık 40 bin tl gibi bir rakamla ihale edilen paralı otopark uygulaması 1 Mart tarihi itibariyle sona erdi.

Çankırı Belediyesi tarafından iki kez yapılan ve son olarak aylığı 40 bin tl'den ihalesi gerçekleştirilen paralı otopark uygulaması 1 Mart 2011 tarihi itibari ile iptal edildi.

Bilindiği üzere Çankırı Belediyesi tarafından Eylül 2010'da ikinci kez ihale edilen paralı otopark uygulama işini Lider Teknik İnş. Temizlik Gıda San. Tic. Ltd. Şti. aylık 40 bin tl gibi bir rakamla almış ve Ekim 2010 tarihinden bu yana da uygulama gayreti içerisinde olmuştu.

YANLIŞ HESAP 5 AYDA KENDİSİNİ ORTAYA KOYDU
İlk ihalede verilen 25 bin 301 tl'lik rakamı yeterli görmeyen Belediye Başkanı İrfan Dinç, kısa bir süre sonra bu ihaleyi iptal etmiş ve 6 Eylül 2010 tarihinde ikinci ihale aylık 30 bin tl muhammen bedelle gerçekleştirilmişti. İhaleyi Lider Teknik İnş. Temizlik Gıda San. Tic. Ltd. Şti. aylık 40 bin tl gibi bir rakamla almış ve Ekim ayından bu yana şehir merkezinde paralı otopark uygulaması başlamıştı.

Sözcü18 haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre, ihaleyi alan firmanın 5 aylık süre içerisinde yaklaşık 170 bin tl dolayında zarar etmesiyle birlikte, mevcut sözleşmede yer alan maddelerin meydana getirdiği sorunları da gözönüne alarak firma ile belediye arasında varılan anlaşma ile karşılıklı fesh yoluna gidildiği öğrenildi. İkili anlaşmanın sona ermesiyle 5 aydan bu yana firmada çalışan yaklaşık 40 kişinin de işine son verildi.

Paralı otopark uygulamasında gelinen son nokta bir kez daha gösterdi ki, "yanlış hesapla birlikte küçük hesaplar da Bağdat'dan dönüyor"...

Öte yandan, şehir içerisinde Karatekin Çocuk Parkı ve Karatekin Hastanesi yanındaki paralı otopark uygulaması ise halen devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler