Para akıyor Çankırı bakıyor!

Para akıyor Çankırı bakıyor!

İl Genel Meclisi Mart ayı toplantıları başladı.

İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda Osman Canbaz başkanlığında yapılan toplantıya meclis üyelerinin tamamı katıldı. Açılış ve yoklama ile başlayan toplantıda 2 gündem maddesi görüşüldü.

Toplantı öncesinde konuşan Meclis Başkanı Osman Canbaz, KUZKA’nın geçtiğimiz günlerde çıktığı proje teklif çağrılarından en az proje başvurusunda bulunan ilin Çankırı olduğunu belirtti. Canbaz, "Çankırı turizm ve sanayi projelerinde bölgenin en zayıf ili konumunda. Bizler Çankırı’da yerel sermayenin artması için elimizden geleni yapmalıyız. Sinop ve Kastamonu’nun çok çok gerisindeyiz. Bu bizleri gerçekten çok üzüyor. Sizlerden ricam yakınlarınızdaki girişimci ruhu taşıyan kişilere KUZKA’dan faydalanmalarını önerin." diye konuştu.
 
GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Konuşmaların ardından meclis gündemine geçildi. Meclisin ilk gündeminde Kurşunlu İlçesi Bereket Köyü sınırlarında bulunan akaryakıt ve LPG ikmal ve depolama tesisinin uygulama imar planı tadilatına ait incelemesini tamamlayan Araştırma ve Geliştirme Komisyonu raporu görüşüldü. Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Araştırma ve Geliştirme Komisyonu Başkanı Ahmet Çelik, mevcut imar planındaki hükümlerin aynen korunduğunu kaydetti. Meclis onayına sunulan konu, oybirliği ile kabul edildi.
 
Gündemin ikinci maddesinde ise Karatekin Mahallesinde bulunan Dr. Refik Saydam Aile Sağlığı merkez hizmet binasının, Sağlık Müdürlüğü’ne olan tahsisinin kaldırılarak, Halk Sağlığı Kurumu’na tahsis edilmesi görüşüldü. Konuyla ilgili yapılan sunumda binanın kullanılamaz durumda olduğu ve yıkılarak yerine yeni bir bina yapılacağı belirtildi. Meclis onayına sunulan konu oybirliği ile kabul gördü. (kaynak: Karatekin)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler