Porsche dolmuşuna binmeye niyetimiz yok!

Porsche dolmuşuna binmeye niyetimiz yok!

Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Sözcü18'i hedef alan açıklamaları evlere şenlik...

Pazar günü okuyucuyla buluşturduğumuz “İki vekilden ortak açıklama” başlıklı haber sonrası yaşanılanları nasıl adlandıracağımızı bilemiyoruz.

Dün (11.12.2011 pazar) saat 15.11’de Ak Parti milletvekili Av. İdris Şahin'in TBMM'deki bürosundan gelen “Çankırı Karatekin Ünv. Bütçesi” başlıklı yazılı açıklamayı sayfalarımızda yayımladık.

Haberi okumayanlar için – TIKLA

Haberin içeriğinde de görüldüğü gibi TBMM’nin Pazar (11.12.2011) günü yapılan bütçe görüşmelerinde ele alınan Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin 2012 mali yılı bütçesinin detaylarını ihtiva etmekle birlikte, gönderilen e-posta’da Av. İdris Şahin ve Hüseyin Filiz’in isimleri yeralmıştı.

Gelen e-postayı haberleştirerek sayfalarımızdan sizlere sunduk… Halen yayında olan haber metni içerisinde ne “Hüseyin Filiz’le yaptığımız görüşme” ne de “Hüseyin Filiz’den aldığımız bilgi” benzeri hiçbir ifade yeralmadı.

VE OLANLAR OLMUŞ DA (Bizim haberimiz yok)

Sözcü18.com’a bülten göndermeyen milletvekili Hüseyin Filiz, haberi sayfalarımızda yeraldığını görünce hemen akabinde yazılı bir açıklama yaparak ve de bu açıklamayı başta Çankırı yerel basını olmak üzere bazı internet sitelerine göndermiş!

Filiz’in açıklamasını okuyarak haber merkezimizi arayanlar “Milletvekili Filiz, sizlere fena giydirmiş” (!) şeklinde bilgilendirmeleri sonucu, yayımlanan haber metnine baktığımızda “Aman Allahım” demekten kendimizi alamadık!

AÇIKLAMANIN NERESİNİ TUTSAK ELİMİZDE KALIYOR!

VARAN – 1

Milletvekili Hüseyin Filiz, Pazar günü diğer Çankırı milletvekili Şahin’in TBMM'deki bürosundan gönderilen açıklamaya benzer “…Çankırı Karatekin Üniversitesinin 53.958.000 TL tutarındaki 2012 yılı bütçesi, diğer Devlet Üniversitelerinin bütçeleriyle birlikte, 11 Aralık 2011 tarihinde TBMM Genel Kurulunda görüşülerek kabul edilmiştir” diyen Filiz, sözlerine devamla şunları söyledi…” diyor.

Yani; Karatekin Üniversitesi’nin 2012 yılı bütçesinin 53.958.000 TL olduğunu söylüyor!

VE DEVAM EDİYOR!

Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz dün yaptığı ve Sözcü18.com’a göndermediği yazılı açıklamasında “…Ancak bazı internet gazetecilerinin sayfalarında yapılan haberlerin doğru olmadığını, benimle görüşülmüş gibi haber sayfalarına koymalarını esefle kınıyorum ve benim böyle bir açıklama yapmadığımı Çankırılı hemşehrilerimle ve Çankırı Basınımızla paylaşmak istiyorum.

Buna benzer haberleri daha önce de benimle konuşmuş gibi haber yaparak sayfasına koyan bu kişiler hakkında hukuki hakkımın her zaman saklı kalması kaydıyla daha ne kadar yalan ve yanlış haber yapacaklarını beklemekteyim.

Bütçe programı bilindiği üzere Maliye Bakanlığının hazırladığı şekliyle Genel Kurulda onaylanır ve gerçekleşir, kaldı ki ben bu açıklamayı yapacak olsam bile önce sizlerle paylaşırım. Çankırılı olmayan internet gazetecileriyle değil.

Bu vesileyle benim yapmadığım bir açıklamanın yapmışım gibi yayınlanmasının doğru olmadığını belirtiyor, buna benzer haberlere siz değerli hemşehrilerimin itibar etmeyeceğini zaten biliyorum” dedi.” diyor.

İBRETLE OKUDUK…

Ne diyor sayın milletvekili: “Ancak bazı internet gazetecilerinin sayfalarında yapılan haberlerin doğru olmadığını, benimle görüşülmüş gibi haber sayfalarına koymalarını esefle kınıyorum ve benim böyle bir açıklama yapmadığımı…”

Yayımladığımız ve halen sayfalarımızda yer alan haberin neresinde “Hüseyin Filiz’le görüştük” şeklinde bir ibare var?

“… Buna benzer haberleri daha önce de benimle konuşmuş gibi haber yaparak sayfasına koyan bu kişiler hakkında…”

Ne zaman hangi haberi “Sayın milletvekili Filiz ile konuşmuş gibi haber yapmışız” ?

“… daha ne kadar yalan ve yanlış haber yapacaklarını beklemekteyim…”

Sözcü18.com sayfalarında “yalan-yanlış haber” (ler) hangileridir doğrusu merak içindeyiz!

Umarız Ak Parti’nin işadamı milletvekili Hüseyin Filiz bu soruların yanıtlarını verme lütfunda bulunmakla birlikte Karatekin Üniversitesi’nin 2012 yılı bütçesinin “gerçek” rakamını da bizim satırlarımızdan öğrenerek içine düştüğü komik durumdan ivedilikle kurtulmayı becerir!

SÖZÜN ÖZÜ

Sözcü18, “kendisiyle konuşmadığı, görüşmediği” kimse adına sayfalarında haber yapmaz… Bugüne kadar da böylesi bir habere imza atmamıştır…

Sözcü18 12 Haziran seçimleri öncesi Hüseyin Filiz’e karşı “muhalefet” olmanın onurunu ve gururunu dün de yaşamıştır bugün de yaşıyordur, yarın da bu onuru ve gururu yaşayacaktır…

Sözcü18 bugüne kadar yaptığı her haberin arkasında eğilmeden – bükülmeden – kıvırmadan durmasını bilmiştir, yarın da bilecektir…

Sözcü18 inandığı doğruları dün nasıl savunduysa yarın da savunacaktır.

“Fillerin tepiştiği şu günlerde Sözcü18'i çimen etme düşüncesi içerisine girenlerin hevesleri kursaklarında kalacaktır”…

Ve bütün bu olanlardan sonra Sözcü18 "porsche dolmuşuna" dün de binmedi yarın da binmeyecektir...

Bununla birlikte "porsche dolmuşuna" binenlere de engel olmayacaktır!

Saygılarımızla…

SÖZCÜ18

EK-1

TBMM ZABITLARINDAN KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BÜTÇESİ

38.77– ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

b) Çankırı Karatekin Üniversitesi 2010 Yılı Merkezî Yönetim Kesin Hesabı

A  –  C E T V E L İ (TL)

- Toplam Ödenek  :                       51.579.506,36

- Bütçe Gideri :                              39.929.925,68

 - İptal Edilen Ödenek :                 11.624.369,79

 - Ertesi Yıla Devreden Ödenek :         25.210,89

 BAŞKAN–  Kabul edenler... Etmeyenler... Kabul edilmiştir.

B  –  C E T V E L İ  (TL)

- Bütçe Geliri Tahmini :                29.429.000,00

- Yılı Net Tahsilatı :                       41.333.356,01

 BAŞKAN–  Kabul edenler… Etmeyenler… Kabul edilmiştir.

MERAKLISINA İKİNCİ NOT

Sözü edilen haber Sözcü18.com ile birlikte haberci18.com ve cankiripostasi.com adreslerinde halen yayındadır...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler