Şabanözü TBMM gündeminde

Şabanözü TBMM gündeminde

İlçe genelinde yaşanılan eksiklikler CHP İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt tarafından TBMM'ye taşındı.

CHP'nin Çankırı'dan sorumlu İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Şabanözü İlçesi'nde yaşanan sıkıntıları verdiği soru önergesinde dile getirdi. İçişleri Bakanı Mumammer Güler'in yanıtlaması istemiyle hazırladığı önergede milletvekili Öğüt şu soruları yönetti:

1) Şabanözü halkının en sık dile getirdiği şikayetler arasında cadde ve sokakların belediye tarafından başlatılan çalışmalar sebebiyle kullanılamaz hale gelmiş olması vardır. Her ne kadar su ve kanalizasyon gibi altyapı çalışmaları meşakkatli ve zaman alan çalışmalar olsa da, bozulan yollar yüzünden araçlar büyük zarar görmekte bu da vatandaşa mali külfet olarak dönmektedir. Bu çalışmaların ne zaman tamamlanması planlanmaktadır?
 
2) Şabanözü ilçesi gelişen bir ilçe olmasına rağmen halkın faydalanabileceği sosyal tesis ve parkların olmaması büyük eksikliktir. İlçe halkı merkezde bulunan ilçe jandarma karakolunun başka bir yere, hatta mümkünse ilçe girişi veya çıkışına taşınmasını, buradan boşalacak yerin de konumu itibariyle park haline dönüştürülmesini talep etmektedir. Halkın bu talebinin yerine getirilmesi düşünülmekte midir? İlçe halkının faydalanabileceği bir park yapılması planlanmakta mıdır?
 
3) İlçede bulunan Dr. Sami Baran Hastanesi, bünyesindeki çeşitli eksiklikler yüzünden teşekküllü hastane hizmeti verememektedir. Hastanede branş doktoru yoktur. Özellikle ortopedi ve dahiliye doktorlarının olmaması büyük sıkıntı yaratmaktadır. Hastane de doğum hizmeti bile verilmemektedir. Hastanedeki doktor eksiğinin gerekçesi nedir; bu eksikliğin ne zaman tamamlanması planlanmaktadır? Ayrıca hastane binası bakımsız durumdadır. Bakım ve onarım yapılması düşünülmekte midir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler