Samsun - Sinop arası köprüler çöktü!

Samsun - Sinop arası köprüler çöktü!

Samsun’un Yakakent ilçesine bağlı Güzelceçay mevkiinde meydana gelen sel felaketi sonrası Samsun-Sinop kara yolunu yapan firmanın şantiyesi yerle bir oldu.

Dün akşam saatlerinde başlayan ve gece geç saatlere kadar devam eden sağanak yağmur sonrası Samsun-Sinop sınırını belirleyen eski yol üzerindeki Dikmençayı ile yeni yol üzerinde yapılan Güzelceçay köprüleri selden zarar gördü. Yukarılarda bulunan kum ocaklarındaki iş makineleri ile birlikte anayola doğru ilerleyen sel suları bir ay içerisinde teslimi yapılacak olan Samsun-Sinop kara yolu Güzelceçay mevkiinde yolun trafiğe kapanmasına neden oldu. Aynı mevkide bulunan Cengizler İnşaat’a ait şantiyeyi adeta savaş alanına çeviren sel suları barakalarda yatmaya hazırlanan işçilere zor anlar yaşattı. Yataklarında olan 170 işçi camların ve kapıları kıran sel sularından güçlükle kurtulabildi. Sel suları şantiye içerisinde bulunan yaklaşık 60 tonluk vinçleri kağıt parçası gibi etrafa saçması görenleri hayrete düşürdü. Şantiye içerisinde bulunan yaklaşık 100 adet iş makinesi ve sivil aracı kullanılamaz hale getiren sel suları bazılarını da denize sürükledi.

Sel suları nedeniyle Güzelçay köprüsünün bir kısmının yıkılmasıyla Samsun-Sinop kara yolu araç trafiğine kapatıldı. Yolda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Karayolları'na ait ağır iş makinelerinin yıkılan köprülerin üzerlerine taş yığmasıyla yol, 5 saat sonra kısmen trafiğe açıldı. Sel suları şantiyede mal kaybına neden oldu, yukarı köylerde ise çok sayıda hayvanı telef etti. Sel sularıyla birlikte sürüklenen bazı büyükbaş hayvanlar denize sürüklendi.
 
sinop-samsun-sel-kopru-sozcu-resim-072.jpg
 
Sel sonrası yakacak odun toplamak isteyen köylüler sahile akın etti. Yaklaşık 2 metrelik dev dalgalara aldırış etmeyen vatandaşlar, deniz kıyısında dalgaların getirdiği kütük parçalarını toplamak için birbirleriyle yarıştı. Sel sularının çekilmesinin ardından şantiyeye geri dönen işçiler geride kalan eşyalarını alarak bölgeden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler