Sanatsız ve kültürsüz gelecek olmaz

Sanatsız ve kültürsüz gelecek olmaz

Sanatçı Turgay Başyayla "Çankırı Geleceğini Planlıyor" sempozyumu ile ilgili değerlendirmesini Sözcü18 Haber Merkezine yaptı.

Pazar günü İstanbul'da birinci ayağı gerçekleştirilen "Çankırı Geleceğini Planlıyor" sempozyumunu baştan sona ilgiyle takip eden sanatçı Turgay Başyayla, izlenimlerini Sözcü18 Haber Merkezi ile paylaştı. Başyayla "Çankırı insanı sanatçısına, kültür adamına, yazarına ve çizerine sahip çıkmak zorundadır. Bunu yaparken de olabildiğince seçici davranmalıdır" dedi. Başyayla sözlerini şöyle sürdürdü:

SEÇİCİ OLMAK ZORUNDASINIZ

"Öncelikli olarak böylesi bir toplantının düzenlenmesinde öncülük yapmış olan sayın Valimiz Vahdettin Özcan beyi kutlamak isterim. Sempozyumu büyük bir merak ve heyecanla takip ettim. Şahsıma verilen söz hakkımı da iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. Yaptığım kısa konuşmada Çankırı insanının sanatçısına, kültür adamına, yazarına ve de çizerine sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. Bunu yaparken de Çankırı insanı olabildiğince seçici davranmak zorunda. Aksi durumların nelere sebebiyet verdiğini anlatmanın anlamı yok. Verilecek desteğin Çankırı'nın tanıtımına, Çankırı'nın ekonomisine hangi düzeyde katkılar sağlayacağını yaşanmış güzel örnekler bizlere göstermektedir. Çağımızın akılcılıktan beslendiğini düşündüğümüzde her alanda rasyonel güç birliklerinin temsil ettikleri gruplara sağladığı faydalar ekonomik olarak tahmin edilemeyecek düzeylere çıkmakta. Bütün bunları alt alta koyduğumuzda Çankırı'nın içinde bulunduğu arayış çabasının harcında sanat da, sanatçı da, kültür de, kültür adamı da, yazar da, çizer de bulunmalıdır. Bunun önüne set koyan düşünce ve icraatlerin de ilgi görmemesi en büyük dileğimdir."

istanbul-resim-18.jpg

Sanatçı Turgay Başyayla sözlerini "Ankara ve son olarak Çankırı'da gerçekleşecek toplantının sonunda Çankırı'ya yakışan ve özlemini duyduğu refahı yakalaması en büyük dileğimdir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler