Şehit evlerine ateş düştü

Şehit evlerine ateş düştü

Tunceli'de askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan 6 askerin evlerine 'ateş' düştü.

Tunceli’deki hain saldırıda, mesai bitiminde askerleri taşıyan servis aracının geçtiği esnada teröristler tarafından yola döşenen mayının patlatılması sonucu 6’sı asker biri sivil olmak üzere 7 kişi şehit olmuş, bir vatandaş ise yaralanmıştı.

Tunceli'de askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan 6 askerin evlerine 'ateş' düştü. İşte son olayda şehit düşen askerlerin bilgileri.
 
AFYONKARAHİSAR
 
Tunceli'de Atatürk Mahallesi Kanoğlu mevkii Yeni Hastane Kavşağında teröristlerce yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Komando Çavuş Ramiz Demir'in Afyonkarahisar'daki baba ocağında hüzün var. Jandarma Komando Çavuş Ramiz Demir'in şoför babası İbrahim Demir’e, annesi Neslihan Demir’e, İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Yarbay Salih Akbaş, İl Jandarma Alay Merkez Komutanı Adnan Çelebi, İl Müftü Yardımcısı Galip Kolcu ve sağlık ekipleri tarafından şehadet haberi bildirildi.
 
Şehit askerin baba ocağı, şehit haberinin duyulmasının ardından ay yıldızlı bayraklarla donatıldı.Acı haberin duyulması üzerine taziye evi doldu taştı.Şehit Ramiz Demir'in, 22 Eylül 2012 Cumartesi günü Tunceli Şehit Mehmet Jandarma Karakoluna, teröristlerce düzenlenen saldırıda hafif yaralandığı, tedavi için Elazığ Askeri Hastanesine götürüldüğü sırada gerçekleşen patlamayla şehit olduğu öğrenildi. Şehit Ramiz Demir'in askerliğinin bitmesine 1,5 ay kaldığı ve nişanlısıyla askerlik dönüşünde evleneceği bildirildi.
 
DENİZLİ
 
Tunceli’de meydana gelen terör saldırısında şehit olan 6 askerden biri olan Denizlili er Fatih Küçükterci’nin şehit haberi Tavas ilçesini üzüntüye boğdu. Tunceli’de dün akşam saatlerinde meydana gelen bombalı saldırıda şehit olan 6 askerden biri olan Fatih Küçükterci’nin (23) ailesine acı haberi Tavas Kaymakamı Muhittin Gürel, Tavas Belediye Başkanı Mehmet Karabay ve askeri yetkililer verdi. Babası daha önce vefat eden ve bekar olduğu öğrenilen Fatihi Küçükterci’nin şehit olduğu haberi başta ailesi olmak üzere ilçe halkını yasa boğdu. İlçede ev ve işyerleri Türk Bayrakları ile donatılırken, şehit evinde ambulans hazır bekletildi. Bir grup genç ellerinde Türk Bayrakları ile ilçede yürüyüş yaparak saldırıyı kınadı ve terör örgütü aleyhine slogan attı. 4 kardeş olduğu öğrenilen Fatih Küçükterci’nin terhisine 45 gün kaldığı belirtildi.
 
YOZGAT
 
Tunceli'de askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan 6 askerlerden biri olan Uzman Çavuş Cuma Karadavut’un Yozgat’taki baba ocağına ateş düştü.Tunceli merkezine 2 kilometre uzaklıkta askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Uzman Çavuş Cuma Karadavut’un şehit haberi memleketi Yozgat’ın Yenifakılı ilçesine ulaştı. Evli ve biri 9 diğeri 4 yaşında iki kız çocuğu bulunan Uzman Çavuş Karadavut’un şehit olduğunu ilk etapta resmi kaynaklar doğrulamazken, ailesine şehit haberini eşi Melek Karadavut’un bildirdiği ve ailenin Jandarma Karakoluna giderek olayı doğrulatmaya çalıştığı öğrenildi. Uzman Çavuş Karadavut’un şehit olduğu haberinin doğrulatılması üzerine şehidin baba evine bir ambulans gönderildi ve jandarma personeli eve geldi. Şehidin evi asker ve vatandaşlar tarafından Türk bayraklarıyla donatıldı.
 
MANİSA
 
Tunceli'de askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan 6 askerden birinin Jandarma Er Mümin Koca olduğu belirlendi. Tunceli'nin merkez Atatürk Mahallesinde dün saat 18.05 sıralarında bir patlama meydana geldi. Patlamada 6 asker şehit oldu, 1 sivil vatandaş da hayatını kaybetti. Şehit olan askerlerden 21 yaşındaki Jandarma Er Mümin Koca'nın Manisa'nın Akhisar ilçesine bağlı Akselendi beldesinde ikamet ettiği öğrendildi. Sağlık ekibiyle birlikte eve giden Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Akhisar Hava Meydan Hava Konrtol Albay Bülent Keleş, Garnizon Komutanı Vekili Binbaşı Abdulvahap Fırat, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Turhan, İlçe Jandarma Komutan Vekili Üstteğmen Seyfettin Güler, Akselendi Belediye Başkanı İrfan Karahan, Koca ailesine acı haberi verdi. Haberi alan anne Hafize Koca sinir krizleri geçirirken, baba İsmail Koca, gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit askerin dedesi Mümin Koca ise fenalaşarak Akhisar Devlet Hastanesine kaldırıldı. Şehit haberini alan mahalle sakinleri aileye taziye ziyaretinden bulundu, mahalleye Türk bayrakları asıldı. 11 aylık asker olduğu öğrenilen Koca'nın, Mürivet Koca adında bir kız kardeşi olduğu öğrenildi.
 
KENDİ MAHALLESİNİN ADINI TAŞIYAN MAHALLEDE ŞEHİT OLDU
 
Tunceli'nin Atatürk Mahallesinde şehit olan Koca'nın ikamet ettiği mahallenin isminin de Atatürk Mahallesi olması dikkat çekti. Bekar olduğu öğrenilen Mümin Koca'nın bir seyahat firmasında muavinlik yaptığı belirtildi.
 
KAHRAMANMARAŞ
 
Tunceli’de teröristlerin yola döşediği mayının patlatılması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ahmet Oğul’un (26) Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesine bağlı Beyoğlu Beldesindeki baba ocağında hüzün var. Hain saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Oğul’un acı haberi Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun, tarafından aileye bildirildi. Kaymakam Koyun, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Galip Erbil ve beraberindeki sağlık ekipleri ile Beyoğlu Beldesi’ndeki Oğul ailesinin evine gelerek baba Ejder Oğul ve anne Selma Oğul’a haberi verdi.
 
Acı haberin ardından evden feryatlar yükselirken, fenalaşan baba Ejder Oğul, sağlık ekipleri tarafından Türkoğlu Fizik Tedavi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu arada haberi alan Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Ahmet Kuybu ve Beyoğlu Beldesi sakinleri de ailenin evine gelerek, taziye dileklerini ilettiler. Öte yandan Türkoğlu Müftüsü Hacı Bilal Polat’ta evde yaptığı konuşmada aile fertlerini metin olmaya çağırdı.Bu arada Tunceli’de vatani görevini yaptıktan sonra uzman çavuş olarak askerlik mesleğine devam eden Ahmet Oğul’un 6 yıldır Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yaptığı ve 20 gün önce Fatma Oğul ile evlendiği öğrenildi. Oğul’un düğününün ardından yaklaşık eşini baba ocağında bırakarak bir hafta önce görev yaptığı Tunceli’ye döndüğü kaydedildi.
 
TEKİRDAĞ
 
Tunceli'deki patlama şehit olan asker Kadir Dadaş'ın, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesine bağlı Karaağaç beldesinde yaşayan ailesine acı haber verildi.Tunceli’deki mayınlı tuzakta şehit olan 6 askerden Kadir Dadaş'ın Karaağaç beldesinde ikamet eden ailesine, acı haber ulaştırıldı. Askeri yetkililerden oğullarının şehit olduğu haberini alan Dadaş ailesi, sinir krizleri geçirdi. Aileye, hazır bekletilen sağlık ekipleri müdahalede bulundu.Karaağaç'ın ilk şehidi olduğu belirtilen Kadir Dadaş'ın 11 kardeşi olduğu ve terhisine 40 gün kaldığı öğrenildi.
 
Tunceli'de askeri araca bombalı araçla tuzak: 1’i sivil 7 şehit
 
Tunceli’de askeri personel taşıyan minibüs ile bu aracı koruyan zırhlı aracın geçişi sırasında, teröristler bomba yükleyerek yol kenarına bıraktıkları otomobili patlattı. Saldırıda 6 asker şehit oldu, bir kadın öldü
 
Tunceli’deki patlama dün kent merkezine yaklaşık 3 kilometre mesafedeki Atatürk Mahallesi’nde saat 18.00 sıralarında meydana geldi. PKK’lıların saldırıdan 6-7 saat önce merkez Çiçekli Köyü yakınlarında Türk Telekom Müdürlüğü’ne ait bir aracı gasp ettikleri belirlendi. PKK’lıların gasp ettikleri bu araca bomba yükledikten sonra karayolu kenarına park ettikleri ve  sivil plakalı askeri servis aracı ile onu koruyan askeri cipin geçişi sırasında patlattıkları öğrenildi.
 
Delik deşik oldu
Patlamada Land Rover marka askeri cip ile bomba yüklü araç alevler içinde kaldı. Tahrip gücü çok yüksek bombanın şarapnel parçaları da servis minibüsünü adeta delik deşik etti. Patlamada ilk bilgilere göre 2 uzman çavuş ile 4 er şehit oldu.
 
Bu sırada yoldan geçmekte olan bir kadın hayatını kaybederken, yanındaki eşi ise yaralandı. PKK’lıların bomba yükledikleri araçta bulunan 2 kişiyi bir süre alıkoyduktan sonra saldırının ardından Çiçekli köyü yakınlarında serbest bıraktığı öğrenildi. Polis, 2 kişinin ifadesini almak için Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Saldırının ardından bölgede hava destekli operasyonlar başlatılırken, olayın meydana geldiği bölgeye yakın ormanlık alanda şüpheli 4 kişinin tespit edilmesi üzerine bölgeye jandarma ve polis harekat timleri sevkedildi.
Saldırıda şehit olan sivil kadının kimliğinin ise Fadime Acar olduğu belirtildi. Acar’ın yaralanan eşi Ali Acar da, ambulansla Elazığ Fırat Ünivesitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Tunceli Bayındırlık İl Müdürlüğü’nde memur olduğu öğrenilen Acar, burada tedavi altına alındı. Fadime Acar’ın annesi Anik Yüksel, damadının hastaneye getirildiği sırada gözyaşları döktü. Zazaca ağıtlar yakan Anik Yüksel’i yakınları teselli etmeye çalıştı.
 
Terhisine 40 gün vardı
Saldırıda şehit olan 6 askerden birinin 21 yaşındaki Tekirdağlı Piyade Er Kadir Dadaş olduğu belirlendi. Şehit haberini alan baba Cemal Dadaş ve anne Mihriban Dadaş sinir krizi geçirdi. 4 çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu olduğu öğrenilen şehit erin terhisine 40 gün kaldığı belirtildi. Saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Ahmet Oğul’un (26) Kahramanmaraş’taki baba evinde de yas var. Şehit Ahmet Oğul’un 20  gün önce hayatını Fatma Oğul’la birleştirdiği ve düğün izninin bitiminde görevine başladığı gün şehit düştüğü öğrenildi.
 
Valilik’ten iki ayrı açıklama
Tunceli Valiliği, sadırıyla ilgili yaptığı ilk yazılı açıklamada, “şehit” kelimesini kullanmayarak, “7 kişi vefat etti” ifadelerine yer verdi. Valilik, ilerleyen saatlerdeki açıklamasında ise 2 uzman çavuş, 4 er ve bir sivil vatandaş olmak üzere 7 kişinin şehit olduğunu bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler