Sivasta yerel gazeteler birleşti!

Sivas'ta yerel gazeteler birleşti!

Sivas’ta resmi ilan ve reklâm yayınlama hakkına haiz gazeteler birleşti.

 

Özellikle son yıllarda sayısında artış olan yerel gazeteler birleşme kararı aldı. Kentte günlük olarak yayımlanan 14 gazete yöneticisi Kütük Ev'de bir araya gelerek bu kararını açıkladı.
 
Konuyla ilgili olarak Basın İlan Kurumu (BİK) Sivas Şubesi’nden yapılan yazılı açıklamada, aynı yayın grubunca çıkarılan Demokrat, Sivas Cumhuriyet, Sivas Olay ve Memleket gazetelerinin, Anadolu Gazetesi ile birleşme kararı aldığı bildirildi.
 
Gazete Sivas, Hadiselerle Hakikat, Hürdoğan, Pusula Haber, Sivas’ın Sesi, Sivas Postası, Sivas İzci, Sivas Times ve Yeni Ülke gazetelerinin de iki gazete adı altında birleşerek, resmi ilan ve reklam almaya devam edeceği kaydedildi.
 
Paşabahçe Mesire ve Piknik Alanı’ndaki Kütük Ev’de bir araya gelen gazete yetkilileri bilgi alış verişinde bulundu. Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, BİK Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş ve BİK Sivas Şube Müdürü Mustafa Yüksel de katıldı.
 
Toplantıda konuşan Delibaş, gazetelerin birleşmelerini teşvik ettiklerini belirterek, “Gazeteciliğin daha iyi şartlarda yapılmasını istiyoruz. Bunun için bu oluşumlara destek veriyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Gazete birleşmelerinin olduğu illerde gazetelerin marka değerlerinin çok ciddi bir şekilde yükseldiğini aktaran Delibaş, birleşmeden sonra kurulacak bir gazetenin, resmi ilan ve reklam yayınlama süresinin 24 aydan 36 aya çıkacağını kaydetti.
 
BİK Sivas Şube Müdürü Mustafa Yüksel ise gazetelerin birleşerek 3′e düşmesinin Sivas’ın adını her zamanki gibi ön plana çıkartacağını dile getirerek
“Sivas’ta 3′e düşen gazeteler bir ekol oluşturacak ve en iyi birleşmeyi sağlamış olacak. Bundan sonra Sivas’tan daha iyi bir birleşme oluncaya kadar bu nikahlar Sivas projesiyle anılacak” değerlendirmesinde bulundu.
 
Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal da BİK’in Sivas’a açılmasından sonra standartların yükseldiğini, yerel basının belli bir disiplin edindiğini belirtti.
 
Her geçen gün ağırlaşan şartlar nedeniyle yerel basının birleşmekten başka çaresinin kalmadığını vurgulayan Ünsal, Sivas’ın 15 gazeteyi kaldıracak gücünün olmadığını dile getirerek, “Aklın yolu bir ve bu da birleşmekten geçiyor. Diğer iller birleşmeyi başarmışsa Sivas da bunu başaracaktır” ifadelerini kullandı.
 
Toplantıya, Anadolu Gazetesi İmtiyaz Sahibi Fikret Ünsal, Yeni Ülke Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hidayet Çolakoğlu, Gazete Sivas Yazı İşleri Müdürü Özkan Tosyalı, Hadiselerle Hakikat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Deliktaş, Hürdoğan Gazetesi Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Sirer Doğan, Pusula Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Murat Güney, Sivas’ın Sesi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kamil Doğan, Sivas Postası Gazetesi Sahibi Murat Kalander, İzci Gazetesi Sahibi Muhittin Karahan, Sivas Times Gazetesi Sahibi Osman Çelik, Demokrat, Sivas Cumhuriyet, Sivas Olay ve Memleket gazetelerinin Sahibi Nuri Geneş katıldı. (sivasvizyon.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler