Soylu’nun sağ kolu İsmail Çataklı istifa etti

Soylu’nun sağ kolu İsmail Çataklı istifa etti

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sağ kolu olarak bilinen yardımcısı İsmail Çataklı, ikinci maaş aldığı Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti.

ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) A.Ş'nin yönetiminde değişim devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde şirketin genel müdürü ve yönetim kurulu üyesi Hakan Gedikli'nin emekliye ayrılarak görevini bırakmasının ardından yönetim kurulunda da değişiklik oldu.

Emlak Konut GYO A.Ş, Kamu Aydınlatma Platformu'na yaptığı bildirimde; şirketin bağımsız yönetimi kurulu üyeleri İsmail Çataklı ve Burak Demiralp'in 11 Temmuz 2023 tarihi itibariyle Yönetimi Kurulu Üyeliği ve görev aldıkları tüm komitelerden istifa ettiklerini açıkladı.

Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa eden Çankırı/Yapraklılı İsmail Çataklı, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde bakan yardımcısıydı ve Soylu'nun sağ kolu olarak biliniyordu.

Çataklı, İçişleri Bakanlığı'na Ali Yerlikaya'nın getirilmesinin ardından geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı kararnamesiyle bakan yardımcılığı görevinden de alınmıştı.

FETÖ BAĞLANTISI GÜNDEME GELMİŞTİ

Çataklı'nın adı geçtiğimiz yıl, kardeşi Osman Çataklı'nın iki farklı FETÖ listesinde yer aldığı iddiası ile gündeme gelmişti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel; İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanları hakkında hazırlanan dosyanın savcılığa teslim edilmesine tepki göstermiş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "Bakan yardımcın İsmail Çataklı'nın kardeşi FETÖ firarisi mi değil mi kardeşim? Çık de ki ‘Değil, benim Bakan Yardımcımın kardeşi FETÖ firarisi değil' de" demişti.

Çataklı da kardeşinin FETÖ firarisi olduğunu Özel’in açıklamasıyla öğrendiğini söyleyerek "Sen söyleyince baktım, hakkında ihbar var. Gelir adalete hesabını verir" açıklaması yapmıştı. Dönemin İçişleri Bakanı Soylu da Çataklı'ya sahip çıkarak "Övünülecek bir devlet adamıdır" ifadesini kullanmıştı.

BAŞMÜFETTİŞ OLDU

Öte yandan eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Bakan yardımcısı İsmail Çataklı, Vali - Mülkiye Başmüfettişliği'ne getirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler