Taksim'de patlama

Taksim'de patlama

İstanbul Taksim'de saat 16.15 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi.

İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı Kazancı Yokuşu'nda patlama meydana geldi. Patlamada bazı vatandaşlar yaralandı.

Çevredeki vatandaşlar, alevlere yangın söndürme tüpüyle müdahale etti.

Caddede hasara yol açan patlamanın neden kaynaklandığı henüz belli değil. Öte yandan, bölgeye gelen polis helikopteri, olayı havadan takip etti. Patlamanın ardından olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Patlamanın şiddeti nedeniyle bir otomobilin yan döndüğü görüldü. Olay nedeniyle sokaktaki bazı evlerin de camları kırıldı.

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok "4 yaralı var. Hayati tehlikeleri bulunmuyor. Patlama doğalgazdan meydana geldi. Çevredekiler de büyük bir şok yaşadı" dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, olayla yaptığı ilk açıklamada, patlamanın doğalgaz ve tüp gazdan kaynaklanmış olabileceğini söyledi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, terör saldırısı üzerinde durulmadığını ve itfaiyeden aldığı bilgiye göre olayın doğalgaz sıkışmasından kaynaklandığını açıkladı.

Demircan şunları söyledi:

"Bir patlama daha olabilir uzak duralım. Öncelikle hepimize geçmiş olsun. Sanat galerisinde doğalgaz sıkışması sonucu patlama olmuş. Terör olayı değil. 4 yaralımız var. 6-7 binanın çerçevelerinde hasar var. Üzülecek bir netice olmaz umarım. İtfaiye göre gaz sıkışması var. İçeride sıkışma oluyor ondan patlama oluyor. Bütün binalara taranıyor. Sokakta gaz kokusu var".

OLAYI YAŞAYANLAR ANLATTI
Patlamanın olduğu yerde oturan bir vatandaş yaşananları şu sözlerle anlattı: Evimde yatıyordum. Büyük bir sarsıntı meydana geldi. Camlar patladı. Annemin ve babamın kollarında ve yüzünde kesikler meydana geldi.

EVLERİNE KOŞTULAR
Kazancı Yokuşu'nda oturanlar kötü haberi alır almaz evlerine koştu. Ancak yetkililer Cihangir Mahalesi'ne girişlere izin vermiyor. Bu nedenle küçük gerginlikler yaşanıyor. Evlerinde bulunan vatandaşlar gerekli kontrollerin yapılması için tedbir amaçlı olara dışarı çıkartılıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler