Taner Yıldız: Trafoya kedi girdi!

Taner Yıldız: Trafoya kedi girdi!

Hayaldi gerçek oldu...

Enerji Bakanı Taner Yıldız, yerel seçimlerin yapıldığı 30 Mart'ta yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili açıklama yaptı. Bakan Yıldız 'Espri yapmıyorum trafoya kedi girdi. Bu ilk kez yaşanmadı. Bunu seçime bağlamak yanlış' dedi. İşte Bakan Yıldız'ın açıklamalarından satır başları:

"ELEKTRİK DİREKLERİNİN ARKASINA SIĞINMAYALIM"
Biz vatandaşımızın her türlü kararına saygılıyız. Vatandaşımızın seçimine saygı duymamız lazım. Biz bununla alakalı seçim sonuçlarına gölge düşürmeye çalışanları biraz da tebessümle karşılıyoruz. Oyları etkileyecek bir unsur söz konusu değildir. İl ve ilçelerde çok kısa 10 dakika 15 dakika geçici kesintiler yaşanmıştır. Elektrik direklerinin arkasına sığınmayalım.

"TRAFOYA KEDİ GİRDİ"
Espri yapmıyorum arkadaşlar. Trafoya kedi girdi. Kesinti bundan yaşandı ama bu durum ilk kez yaşanmadı. Seçimden önce de yaşanmıştı. Bunu seçime bağlamak yanlış.

"KASIT ARAMAK YANLIŞ"
Zaman zaman eksiklerin olabileceğini söylüyorum. Kasıt aramak yanlış. 5 yılda bir seçimde bir referandumda istediği sonuca ulaşamayan partilerin bu tür mazaretlerin ardına sığınmasını doğru bulmayız. Yenileceklerini anlayanlar mazeret üretiyor.

"KOALİSYON MAĞLUP OLMUŞTUR"
Ekonomik büyümeyle ilgili seçim öncesinde de sonrasında herhangi bir endişem yok. Siyasi istikrarsızlık oluşturmak isteyenler muhalefetle birleşerek tarihin en büyük koalisyonunu yaptılar. Bu istek ne kadar büyükse yenilginin şiddeti de o kadar büyüktür demektir. Muhalefetteki koalisyon mağlup olmuştur. Biz Türkiye’nin büyümesinden daha hızlı büyümeyi enerji sektöründe gerçekleştirmeliyiz ki daha fazla imkanımız oluşsun. 30 Mart seçimleri tozu dumanı aşağı indirmiştir. 3 ay önce de söylemiştim. Bir döviz fiyatı siyasi gerekçelerden arttıysa yine siyasi gerekçelerden düşebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler