UNICEF böyle kampanya görmedi

UNICEF böyle kampanya görmedi

Çocuklar için düzenlenen kampanyada Zeynep Helvacı ve Nuri Çolakoğlu için ortaya atılan iddialar vahim.

Zeynep Helvacı ve Nuri Çolakoğlu, çocuklar için kampanya düzenledi. Simge olarak bir yıldız heykeli seçildi. Yüzbinlerce lira toplandı. Ama paranın çoğu iki ortağın cebine gitti.

Yıldızlar bu kez cüzdanları aydınlattı... Halkla ilişkiler şirketi sahibi Zeynep Helvacı, geçen yıl UNICEF Türkiye yetkilileri ile görüşüp çocuklara yardım kampanyası düzenlemek istediğini açıkladı. İzinler alındı, projeler hazırlandı.
 
Önce Aziz Sarıyer bir yıldız heykeli tasarladı. Sonra birçok ünlü isim arandı. "Sizin de katkınız olsun" çağrısı yapıldı. Türkan Şoray, Günseli Kato, Ayşe Kulin ve Erdil Yaşaroğlu gibi yıldızlar, heykel yıldızlara kendi tasarımlarını kattı.
 
Ardından belediyeler kampanyaya kucak açtı. İstanbul'un sokakları, AVM'leri bu yıldızlarla donatıldı. Sonunda da açık artırma yapıldı. Bir yıldız heykeli, ortalama 20 ile 100 bin lira arasında satıldı. İşte bu sırada sahneye Nuri Çolakoğlu çıktı.
 
Projeyi, Helvacı ile birlikte üstlenen Çolakoğlu, iddiaya göre, satılan her heykele kendi şirketinden makbuz kesti. UNICEF'e de 'masraflarımız çok' diyerek toplanan gelirin küçük kısmını ödedi. Paranın büyük bölümü ise iki ortağın cebine girdi.
 
NE DİYORLAR?
Zeynep Helvacı, hakkındaki iddiaları reddetti. "Kim ne konuşursa konuşsun umurumda değil" dedi. Nuri Çolakoğlu ise toplanan paranın yüzde 40'ının UNICEF'e gittiğini, kalanın "üretim ve reklam" için kullanıldığını söyledi. "Kampanyamızda tüm ödemeler şeffatır" açıklamasını yaptı.
 
Kaynak: TAKVİM (Mevlüt Yüksel) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler