Vali Ayhan Çevik Özel Öğretim Uygulama Okulu'nda 'kameralar' çalışmıyor mu?

Vali Ayhan Çevik Özel Öğretim Uygulama Okulu'nda 'kameralar' çalışmıyor mu?

Sözcü18 Haber Merkezi'nin gündeme getirdiği "Çankırı'da okul müdüründen 'ek ders ücretli' öğretmene 'şiddet gösterisi'" başlıklı haberimizden sonra aynı okulda bir başka iddia gündeme bomba gibi düştü! Okuldaki kameralar çalışmıyor!

SÖZCÜ18 Haber sayfalarında gündeme taşınan "Çankırı'da okul müdüründen 'ek ders ücretli' öğretmene 'şiddet gösterisi'" başlıklı haberimizle gündeme gelen Vali Ayhan Çevik Özel Öğretim Uygulama Okulu'nda yeni bir skandal daha patlak verdi. Yaklaşık 50 'engelli özel öğrenci'nin eğitim gördüğü okulda bulunan 37 kameranın tamamının çalışmadığı iddia edildi.

İDDİALARA GÖRE MEVCUT 37 KAMERA ÇALIŞMIYOR!

Dünkü haberimizde halen 'görevlendirme' ile Okul Müdürlüğü koltuğunda oturan Hasan Aksoy'un 'ek ders ücretli öğretmen' N.S'ye karşı olan davranışının polis kayıtlarındaki ayrıntıya yer vermiştik. Haberimiz sonrası gün boyu yaşanan görüşme trafiği içerisinde kurulan diyaloglarda okuldaki 'güvenlik kamera sistemi'nin de çalışmadığı (!) gündeme geldi...

Şöyle ki; 'ek ders ücretli' öğretmenin iddialarının 'kamera kayıtlarıyla' çürütülebileceği konuşulurken, 'kamera kayıtları yok' (!), 'kameralar arızalı imiş' sözleri Haber Merkezimizi hareketlendirdi!

SORUMUZ ÇOK NET: OKULDA GÜVENLİK KAMERALARI ÇALIŞIYOR MU?

Sözcü18 Haber Merkezi olarak bu sayfalardan mevcut okul idaresine çok net bir soru soruyoruz:

- Yaklaşık 50 dolayında 'engelli' çocuğumuzun eğitim gördüğü Vali Ayhan Çevik Özel Öğretim Uygulama Okulu'nda mevcut 37 kameranız, yaşanan olay günü dahil halen çalışıyor mu? Şayet iddia edildiği gibi mevcut 37 kamera alışmıyorsa bu kameralar neden çalışmıyor?

İDDİA EDİLDİĞİ GİBİ GÜVENLİK KAMERALARI ÇALIŞMIYOR İSE!

Vali Ayhan Çevik Özel Öğretim Uygulama Okulu'nda mevcut, yerleşik 37 kamera çalışmıyor ise;

- Okulda engelli özel çocuklara verilen eğitim aşamasında olası istenmeyen olayların kamera kayıtlarına girmesi sonucu açığa çıkması mı istenmiyor?

- Okulda eğitim gören engelli özel çocuklar ile eğitimciler ya da 'görevliler' arasında yaşanan ya da yaşanma ihtimali yüksek olan 'istenmeyen olaylar'ın kayıt altına alınması mı istenmiyor?

- Ve çok daha önemlisi; Okul idaresi başta öğrenci velileri olmak üzere, kamuoyundan ve de sorumlu olduğu Milli Eğitim Bakanlığı'ndan neyi ya da neleri saklıyor ki, mevcut 37 kamera sistemi a-rı-za-lı?

DAHA DÜN AYDIN'DA KYK YURDUNDAKİ ARIZALI ASANSÖR CAN ALMIŞKEN!

Çok değil daha dün, Aydın'da KYK yurdunda 'arızalı asansör' üniversite öğrencisi genç kızımızın canına malolmuşken, Okul Müdürü Hasan Aksoy'un 'ek ders ücretli öğretmen'e karşı yaptığı iddia edilen çirkin davranış tartışılırken ve her ne yaşandıysa, yaşanılanların en net cevabını o görüntüler verecek iken; Ve tüm bunların üzerine 50'ye yakın 'engelli özel öğrenci'nin eğitim aldığı bir kurumda 'kamera sistemleri'nin çalışmaması hangi akla hizmet ediyor, yorumu okuyucuya bırakıyoruz.

'MİLLİ EĞİTİM' BU MU?! BÖYLE Mİ OLMALI?!

Bununla birlikte karşımızda somut örnekleriyle bu sayfalarda yer verdiğimiz; Eğitime teslim ettiğimiz yavrularımızı tarihi geçmiş gıdalar yediren (!), makam odasında onları soyunmaya zorlayan (!), arızalı asansörle ölümüne neden olan sorumsuz bir zihniyet var! Ve tüm böylesi olumsuz başarılı icraatler (!) 'milli eğitim' adı altında bizlerin evlatlarına reva görülmekte...

Ve üzülerek ifade edelim ki; Bu camianın mevcut 'eğitimci kadroları' da (istisnalar haricinde) sadece ve sadece kendi koltuklarını koruma gayreti içerisine girerek, yaşanan tüm bu saçmalıkları, tüm bu rezaletlerin önüne geçme yerine 'görmedim-duymadım-bilmiyorum' savunmasıyla 3 maymunu oynamaktalar...

Şu gerçeği hiçbir zaman unutmayınız ki; SÖZCÜ18 Çankırı'da yaşanan ve de bu milletin geleceğinin teminatı olan çocuklarımıza yaşatılan kirli, umarsız, şahsi menfaatler uğruna gerçekleştirdiğiniz oyunların içinde olmayacak...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler