VARAN-1: Osman Canbazdan şerh

VARAN-1: Osman Canbaz'dan "şerh"

Vali Vahdettin Özcan'ın "Bu ili ben yönetirim" çıkışının ardında yatan sır perdesini Sözcü18 aralama gayretinde... İşte bu cümleye giden yolda yaşanmış bir olay...

Vali Vahdettin Özcan’ın “Bu ili ben yönetirim” (!) açıklamasının altında neler olabileceğini ortaya çıkarma yönündeki Sözcü18 Haber Merkezi’nin gayretleri “şimdilik” kaydıyla bizi iki somut olayla karşı karşıya getirdi.

İsterseniz sizleri daha da sabırsızlandırmayalım ve Vali Özcan’ın “Bu ili ben yönetirim” şeklinde cümle kurmasına neden olan 1. OLAYIMIZI aktaralım:

VARAN – 1

Bildiğiniz gibi Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA)’nın Kastamonu ve Sinop ile birlikte Çankırı 3’üncü ortağı.

KUZKA’nın 12 kişilik yönetim kurulu da; illerin valileri, belediye başkanları, il genel meclis başkanları ve ticaret-sanayi odası başkanlarından oluşmakta.

KUZKA, geçtiğimiz ayın son günlerinde yaptığı toplantı ile her 3 ilden kendisine sunulan KOBİ projelerini değerlendirmeye aldı ve “kabul edilen projeler” listesini de yayımladı.

Vali Vahdettin Özcan’ın dönem başkanlığını yaptığı KUZKA’nın yayımladığı “KOBİ PROJELERİ” listesine Yönetim Kurulu’ndan iki “şerh” vardı.

Bu “şerh”lerden birisi Sinop Ticaret Odası Başkanı Erol Dericiye ait. Peki ya ikincisi?

Şimdi sıkı durun! Başkanlığını Vahdettin Özcan’ın yaptığı KUZKA’da kabul edilen projelere “ŞERH” koyan ikinci isim Çankırı İl Genel Meclis Üyesi Osman Canbaz!

Şaşırdınız mı? Böylesi bir habere ulaştığımızda inanın bizler hiç mi hiç şaşırmadık!

Yaptığımız araştırma ile karşımıza çıkan bu haberle yetinmedik devamını da irdeledik…

Ve akabinde karşımıza “ŞERH”in kaynağı çıktı!

İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz, KUZKA’ya “Ekmek üretimi – paketleme ve unlu mamuller” (tam adı bu olmayabilir ama buna yakın bir isim) adı altında, yaklaşık 150 bin TL’lik bir PROJE vermiş!

KUZKA Yönetim Kurulu Osman Canbaz’ın KOBİ ölçekli PROJESİNİ kabul etmeyince, Sayın Canbaz’a da yönetim kurulu’nun aldığı karara Sinop Ticaret Odası Başkanı ile birlikte “ŞERH” koymak düşmüş!

Vali Vahdettin Özcan’ın Büyük Otel’deki toplantıda “Bu ili ben yönetirim” şeklindeki cümlelerinden önce basına yansımayan ancak yine Sözcü18 Haber Merkezi’nin ulaştığı başka bir cümlesi var:

-Zaten KUZKA'da işleri yüzümüze gözümüze bulaştırdık!

İşte Vali Özcan’ın “basına” yansımayan bu cümlesi ile birlikte gazete sayfalarındaki “Bu ili ben yönetirim” cümlesini birleştirdiğinizde yaşanılanların fotoğrafı daha net olarak ortaya çıkıyor

Bununla birlikte…

OSMAN CANBAZ’A KİM DUR DİYECEK?

Bugüne kadar Sözcü18 sayfalarında İl Genel Meclis Başkanı Osman Canbaz’la ilgili yaptığımız haberlerin tamamında karşımıza çıkan profil ile temsil ettiği konum arasında azımsanmayacak ölçüde derin uçurumlar olan bir görünüm ortaya çıktı.

Bir önceki Osman Canbaz’la ilgili olarak yaptığımız “Devlet eliyle REZALET” başlıklı haberimiz sonrası kendisini “savunma” ihtiyacı gösteren Başkan Canbaz, yakın çevresine “İstanbul’daki sempozyumda bulunmamı sayın vali ısrarla istediği için ben oraya o araçla katıldım! Giderken de Kurşunlu’ya ve Çerkeş’teki kongreye uğradım” (!) şeklinde cümleler kuruyormuş!

Çankırı İl Genel Meclis Başkanı Osman Canbaz yaşanan olayla ilgili olarak böylesi savunma cümleleri kuruyorsa ortaya çıkan durum daha da vahimdir!

Şöyle ki; Çankırı İl Genel Meclis Başkanı Osman Canbaz, Çankırı ile ilgili bir toplantıya “Vali ısrarı” ile katılıyorsa, yakasındaki o rozeti en kısa zamanda çıkarmalı ve “vatandaş Osman Canbaz” olarak işine gücüne bakmalıdır!

Ya da “birileri” İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz’a “dur” demelidir!

Yaşanılan süreç Çankırı’nın hedeflediği fotoğrafa hiç mi hiç yakışmıyor… Hatta hatta “koşan vali”ye pranga vurulmaya çalışılıyor… Hem de Çankırı’nın “İrlandalılar”ı tarafından…

KISA BİR SÜRE SONRA "VARAN-2"Yİ BU SAYFALARDA BULACAKSINIZ...

Sözcü18... Çankırı'nın gündemini tayin eden adres...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler