Vekil Öğütün gündemi Petek!

Vekil Öğüt'ün gündemi Petek!

CHP İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek hakkında soru önergesi verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğü'nde haksız uygulamalar yapıldığı ve Çankırı Valiliği'nin de bu uygulamalara göz yumduğu iddialarını TBMM gündemine getirdi.
 
CHP'li Öğüt, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:
 
1) Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek'in göreve geldiği Eylül 2011'den beri soruşturma ve görevden almalar yaşandığı dile getirilmektedir. Milli Eğitim Müdürü, 2011 - 2012 öğretim yılında kaç adet soruşturma açmış ve kaç idareci görevinden alınmıştır?                                                   
 
2) Valisi'nin görevden alınan idarecilerin şikayetlerini dinlemeden, yanlı davranarak ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün soruşturmaları neticelenmeden, idarecilerin savunmaları alınmadan, görevden aldığı doğru mudur?                                                                                                                                                          
 
3) Çankırı Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek kaynaklı yaşanan olaylar neticesinde, hakkında, bakanlığa öğretmenler ve yöneticiler tarafından şikayette bulunulmuş, ve bakanlık müfettişlerince yürütülen soruşturma sonucu, birçok ceza teklifi yanı sıra, esas önemlisi, üzerinden her türlü yöneticilik  görevlerinin alınarak, sınıf öğretmenliğine döndürülmesi kararı bulunmasına rağmen, karar neden uygulanmamıştı; neden hala görevdedir?    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler