Ya özür ya istifa

"Ya özür ya istifa"

Türkiye Kamu-Sen Çankırı İl Temsilcisi Metin Memiş isim vermeden Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Solak'ı istifaya davet etti.

Türkiye Kamu-Sen Çankırı İl Temsilcisi Metin Memiş, yaptığı açıklamada isim vermeden Memur-Sen Çankırı İl Temsilcisi Ali Solak'ı istifaya davet etti. Metin Memiş yaptığı yazılı açıklamada, Ali Solak'ın yaptığı “12 Eylül Referandumunda hayırda hayır vardır diye çığlık atanların bugün yaren gecelerindeki orta oyunlarından daha komik bir oyun sergilediklerini esefle izliyoruz” açıklamasının affedilir bir yanı olmadığına işaret ederek "Bu ne biçim anlayıştır ki; Türk milletinin, Çankırılının milli bir kuruluşu olan “YARAN”’ı bile hafife alıyorlar. Dün atalarımızın memleket meselelerini tartıştığı, karara bağlandığı “Yaran Meclisi”ni sadece bir eğlence meclisi olarak görüyorlar." dedi. Kamu-Sen Çankırı İl Temsilcisi Metin Memiş'in yazılı açıklaması şöyle:

PEKİ SİZ NE YAPTINIZ?

"Memur-Sen İl temsilcisi, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasında; konfederasyonumuzu hedef alarak “12 Eylül Referandumunda hayırda hayır vardır diye çığlık atanların bu gün yaren gecelerinde ki orta oyunlarından daha komik bir oyun sergilediklerini esefle izliyoruz” demişti.

Sendikacılığın ilk harfinin cehaleti içerisinde bulunduğunu bilmeden  güçlerini haktan ve halktan almak, üyelerinin haklarını her platformda savunmak yerine bir yerlere yamanmaktan alanlar,  her nedense her medeni insanın ve kuruluşun yapması gereken Anayasa ve Yargıtay üyelerine yaptığımız  ziyaretten dolayı gocunmuşlardır.
 
SİZİN İÇİN TEK DOĞRU, İKTİDARIN GÖSTERDİĞİ YOLDUR
 
Demokratik toplumlarda insanların tercih haklarını diledikleri yönde kullanmaları en tabii haklarıdır. Biz de, 12eylül referandumunda; her Türk vatandaşı gibi, inandığımız doğrultuda oylarımızı kullandık. Peki siz ne yaptınız? Sizin için tek doğru, iktidarın gösterdiği yoldur. Onun dışına çıkamadınız, çıkamazsınız. Çünkü varlığınız iktidara bağlıdır. Biz ise; Türkiye Kamu-Sen olarak vatanın ve milletimizin birlik ve beraberliğini, çalışanların hak ve hukukunu her şeyin üstünde tutarız. Biliriz ki; iktidarlar gelip geçicidir. Çalışanlarının haklarını, alın terini savunmak bizim borcumuzdur.
Bize akıl vermeye kalkışanlar ilk önce kendilerine bakmalıdır. Bu ne biçim anlayıştır ki; Türk milletinin, Çankırılının milli bir kuruluşu olan “YARAN”’ı bile hafife alıyorlar. Dün atalarımızın memleket meselelerini tartıştığı, karara bağlandığı “Yaran Meclisi”ni sadece bir eğlence meclisi olarak görüyorlar. Ne diyelim, Türk Milletinin milli ve manevi değerlerinden yoksun olanların, ne yaranı, ne Çankırı’nın sosyo kültürel yapısını anlamalarını beklemeyiz. Âmâ o değerlere saygılı olmalarını istemek, Çankırılı olarak en tabii hakkımızdır. Komik olan, yarandaki her biri Türk milletinin geçmişten geleceğe uzanan kültür değerleri değil, bunları bayağı bulan zihniyettir.
Malum sendikanın il temsilcisi, bir süre önce sendikamız İl Temsilciliğinin Yargıtay’a yaptığı ziyaret ve Çankırı’mızın ilk akla gelen tuzundan yapılan lambaların hediye olarak verilmesini, “12 eylül halkoylamasında hayır diyenler, şimdi Yargıtay’ı ziyaret edip tuz lambası hediye diyorlar” şeklinde aklınca alaya alacak bir şekilde basına demeç vermişti. 
 
SİZLER DE ZİYARETLERİNİZDE LEBLEBİ HEDİYE EDERSİNİZ
 
Bizim bu gibi anti demokratik, sığ düşünceleri, sivil toplum örgütüne yakıştırmamız mümkün değildir.
Bizim kişilerle bir sorunumuz olamaz, bizim karşı çıkmamız ülkemize hayrı olmayacak yasalaradır. Bu çerçevede, hayırlı olsun denilmek üzere ziyarette bulunulmuş, son yıllarda şehrimizin kazanç kapısı, tanıtımına ve kültürüne büyük katkısı olduğu bilinen tuz lambaları hediye edilmiştir.  
Bizler bundan sonra da, ziyarette bulunacağımız kimselere tuz lambası, Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim hediye etmeye devam edeceğiz, sizler de ziyaretlerinizde “leblebi “hediye edersiniz ne diyelim?
 
HEM ÇANKIRI'DA YAŞAYACAKSIN HEM DE
BU DEĞERLERİMİZİ KÜÇÜMSEYECEKSİN
 
Her yörenin kendine has kültürel özellikleri ve zenginlik kaynakları vardır. Çankırı’mızda da “Yaran” ve “Tuz” Çankırı’da yaşayan herkesin bildiği gibi bu toprakların maddi ve manevi değeridir. Hem Çankırı’da yaşayacaksın, hem de bu değerlerimizi küçümseyeceksin, hem de memurlarımızın temsilcisi olduğunu iddia eden bir STK olacaksın. Bu ne biçim çelişkidir.İçinde yaşadığı toplumun değerlerini bilmeyen bir zihniyet, toplumun meselelerini nasıl çözebilir?
 
Türkiye Kamu-Sen’in şerefli mazisinde, çalışanların haklarını korumak için her iktidara karşı verilmiş şerefli bir mücadele vardır. Bunu bütün çalışanlar çok iyi bilirler. Memur-Sen ise; iktidarın gölgesine sığınarak, insanları makam mevkii vaatleriyle etkilemeye çalışan, etkileyemediklerini sürgüne göndererek zulmeden bir zihniyetin temsilcisidir. Unutmayın ki; zalimin zulmü varsa, mazlumun Allah’ı vardır. 
 
YA ÖZÜR DİLE YA DA İSTİFA ET
 
Bugüne kadar beklememize rağmen Yaran Dernekleri, Çankırı’nın tanıtımına, turizmine önem veren kuruluşlar nedense gerekli cevabı vermemişlerdir. Umarız bu durum, talihsiz açıklamayı okumadıklarından kaynaklanıyor olsun. Böyle olmasını temenni ediyoruz ve düşünüyoruz ya da duyarsız kaldıklarını görüyoruz.
 
Bu açıklamadan dolayı Memur-Sen İl temsilcisini Çankırı kamuoyundan özür dilemeye, ya da istifaya etmeye Çankırılılar adına davet ediyoruz."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler