Yaşar Peteke mobbing davası!

Yaşar Petek'e 'mobbing' davası!

Müdürler görevden alınıyor... Bakan genelgesi uygulanmıyor... Çalışanlara mobbing uygulanıyor iddiaları eğitim camiasında tartışılıyor.

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna oturduğu günden bu yana tartışmaların odağında olan Müdür Yaşar Petek, son aylarda yaptığı icraatlerle eğitim camiasında çokca konuşulan isimlerin başında geliyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek'le ilgili iddialar dur durak bilmiyor. Bu iddialar arasında "çalışanlarına mobbing uyguluyor"dan tutun, "haksız yere görevden almalar" ve de "Bakan genelgesini uygulamıyor"a kadar varıyor. Petek'le ilgili son iddia ise yine eğitimcilerden geldi: "Mobbing davası açıyoruz".

İŞTE İDDİALARLA İLGİLİ SOMUT GELİŞMELER
Çankırı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdüresi Zekiye Yılmaz'ın 1 Ağustos 2012 tarihi itibariyle görevinden alınması. Yılmaz'ın hukuksuz bir biçimde görevden alındığıyla ilgili tartışma halen sürmekte ve kendisi hakkında belli kişi ve gruplarca yapılan mesnetsiz iddiaların önümüzdeki günlerde hukuk yoluyla çürütüleceği belirtilmekte.

Müdüre Zekiye Yılmaz ile ilgili tartışmalar sürerken "Soruşturmayı engelliyor" gerekçesiyle Rehberlik Araştırma Merkezi Müdüresi Selma Gümüş de açığa alınıyor. Ancak sonrasında Müdüre Gümüş görevine tekrar iade ediliyor.

Yine aynı süreç içerisinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünün baskıları sonucu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Abidin Ak istifa ediyor.

BAYRAM ÖNCESİ BİR GÖREVDEN ALMA DAHA!
Bütün bu olaylar yaşanırken Ramazan Bayramına sayılı günler kala İsmet İnönü İlköğretim Okulu Müdürü Şerafettin Erdoğan görevinden alınarak Çıraklık Eğitim'e matematik öğretmeni olarak gönderiliyor.
 
MÜDÜR PETEK, BAKAN GENELGESİNİ HİÇE SAYIYOR!
Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek'le ilgili iddialar arasında en göze çarpanı ise; Bakan Ömer Dinçer'in "Bakanlık ve taşra teşkilatlarında görevlendirmeleri iptal ettiği" genelge. Eğitim camiasından birçok isim "Müdür Petek bu genelgeyi uygulamıyor. Halen Şube Müdürü olarak görevde bulunan Turgut Ünal'ı tutuyor. Bu yetmiyormuş gibi bir de İmam Hatip Lisesi Müdürü Saadettin Kılıç'ı şube müdürü olarak görevlendirdi" diyorlar.
 
YAŞAR PETEK HAKKINDA "MOBBİNG DAVASI" YOLDA!
Öte yandan, Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek'le ilgili en ilginç durum önümüzdeki günlerde yaşanacak.
 
Müdür Petek'in eğitim camiasında görevli personele karşı "mobbing" uyguladığı ve bunun sonucunda bazı eğitimcilerin içinde bulundukları psikolojik durumu sağlık raporlarıyla belgeledikleri öğrenildi. İsmi bizde saklı bir eğitimci; Uzun yıllardır eğitim camiasında çalışmalarına karşın bugün içinde bulundukları olumsuz ruhsal ve psikolojik durumlarının Müdür Petek'in mesai içerisindeki uygulamalarından kaynaklandığı iddiasında bulunan eğitimcilerin önümüzdeki günlerde ellerindeki raporlarla Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığına giderek "mobbing davası" açma yönünde teşebbüste bulunacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
68 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler