Yeni Hükümet Konağı görücüye çıktı

Yeni Hükümet Konağı görücüye çıktı

Kırkevler bölgesine yapımı için düğmeye basılan Hükümet Konağı'nın maket görüntüsü Valilik girişinde vatandaşın beğenisine sunuldu.

Kastamonu yolu üzerinde Kırkevler denilen bölgeye yapılması büyük olasılık kazanan Hükümet Konağı Projesi Valilik binası giriş katta maket olarak sergileniyor.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’ın göreve başladıktan sonra mevcut Valilik hizmet binası ile ilgili yaptırdığı 'depreme dayanıklılık testi'nin olumsuz çıkması ile birlikte, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in de destekleriyle hayat bulan 'yeni valilik binası' maket görüntüsüyle Çankırılılar'ın beğenisine sunuldu.
 
Öte yandan camekân içerisinde bulunan minyatür ve duvarlardaki resimlerle tanıtılan yeni Hükümet Konağı için vatandaşlar görüşlerini bildirsin diye “Proje hakkında görüş ve önerileriniz” defteri de bulunuyor.
 
VALİ ÖZCAN'DAN SÖZCÜ18'E ÖZEL AÇIKLAMA
Konuyla ilgili olarak Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Genel yayın yönetmenimiz Vedat Beki'ye yaptığı açıklamada "Halen sergilenmekte olan görüntüler avam projeyi yansıtmakta. Bu avam proje üzerinde tespit edebildiğimiz bazı olumsuzlukları telafi yönünde birkaç değişiklik yapılacak. Bu değişikliklerden sonra önümüzdeki hafta içerisinde randevu gerçekleşirse, sayın İçişleri Bakanımızla görüşerek mevut projeyi kendisine sunacağız. Alacağımız 'olur' sonrası uygulama projelerine geçilecek. Bununla birlikte zaman çizelgemiz de doğrulanırsa, Ekim ayı içerisinde projeyi ihale etmeyi hedefliyoruz. Bildiğiniz gibi 20 milyon tl'lik bir bütçemiz var. Bunun yüzde 10'u 2012 yılı için ayrılmış durumda" dedi.
 
Vedat Beki'nin "Yeni hükümet binasının Kırkevler bölgesine yapılması konusunda bazı olumsuz görüşler var. Bununla ilgili siz bugüne kadar hiç yanıt vermediniz. Neler söyleyebilirsiniz?" şeklindeki sorusuna Vali Özcan; "Çankırı'da mevcut stk yöneticilerine proje ile ilgili her türlü bilgi verildi. Bununla birlikte yer konusunda tercihimizi de belirttik. Yapılan eleştirileri yanıtladığımızı düşünüyorum. Ayrıca Sözcü18'in yapmış olduğu anketten de Kırkevler bölgesi çıkmıştı" dedi.
 
"Proje üzerinde olmazsa olmazınız nedir?" sorumuza ise Vali Özcan "Projede olmazsa olmazımız her katın 4 m olmasıdır. Zemin + 4 kat üzerine inşaa edilecek olan kompleks 5 blok üzerinden inşaa edilecek. Bir blok içerisinde yemekhane ve toplantı salonu içeren sosyal tesisleri kapsayacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler