Yeni kriz kapıda!

Yeni kriz kapıda!

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, 31 Ekim günü Meclis'e başörtüsüyle gireceğini söyledi.

Geçtiğimiz ay açıklanan Demokratikleşme Paketi ile birlikte başörtüsünün önündeki tüm engeller kaldırılmıştı. Başörtülülerin kamuda çalışabilmesinin önü açılmıştı. Bu düzenleme ile birlikte yüz binlerce başörtülü, kamuda hiçbir engelle karşılaşmadan çalışmaya başlamıştı.
 
Sabah'tan Meryem Gayberi'nin haberine göre; Demokratikleşme Paketi'nin ardından Meclis'e başörtüsü ile girilip girilemeyeceği konusu da uzun süre gündemi meşgul etmişti. Siyasi partilerin Meclis'te "başörtülü vekil" konusuna olumlu yaklaşması, Başbakan ve kurmaylarının "Başörtüsü ile Meclis'e girilmesinde hiçbir sakınca olmadığını" ifade etmesi üzerine yeni yasama yılında TBMM'de başörtülü vekilin olup olmayacağı merak ediliyordu.
 
"Bazı milletvekilleri Meclis'e başörtüleriyle girecekler" denilirken AK Parti'nin Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, Meclis'e başörtülü gideceğini ifade etti.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Sevde Beyazıt Kaçar "şimdilik Meclis'e başörtülü girmeyi düşünmüyorum" demişti. Ama Hacca gittikten sonra Haccın kendisini çok etkilediğini ve orada taktığı başörtüsünü çıkartmayacağını söyledi.
 
31 Ekim günü Meclis'e başörtülü olarak gireceğini ifade eden Sevde Beyazıt, aynı zamanda şair-edebiyatçı-düşünür Erdem Beyazıt'ın da kızı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler