Zekeriya Öz görevden alındı

Zekeriya Öz görevden alındı

Başsavcı vekiline yeni görev

HSYK’nın atama ve terfi kararlarını alan 1. Dairesi 17 Aralık yolsuzluk operasyon emrini veren savcı Zekeriya Öz’ün görevinden alınarak Bakırköy adliyesine atanmasını kararlaştırdı.

HSYK 3. Dairesi savcı Zekeriya Öz, Muammer Akkaş, Turan Çolakkadı ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok hakkında inceleme toplantısı gerçekleştirmiş ve iddiaların incelenmesine karar vermişti. Ancak bugün sürpriz bir gelişme daha yaşandı. Atama ve terfi görüşmelerini yapan HSYK 1. Dairesi toplandı. Alınan bilgiye göre 17 Aralık yolsuzluk operasyonu savcısı Zekeriya Öz görevinden alınarak Bakırköy adliyesine atandı. Atama kararı, kurul başkanı olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın imzalaması durumunda yarın gerçekleşecek. Tayin yazısına, HSYK'nın 1. Dairesi'ndeki 7 üyeden birkaç ismin imzalamadığı, imzalamakta da direndiği.öğrenildi. 

BÜYÜK RÜŞVET OPERASYONUNDAN İLİŞKİSİ KESİLDİ
Zekeriya Öz, hakkındaki inceleme gereği tedbiren bu göreve getirildi. Jet atama ile Savcı Öz’ün “Büyük rüşvet” operasyonuyla ilişkisi tamamen kesilmiş oldu. Mazeret kararnamesi üzerinde çalışan HSYK jet bir atama kararına imza attı. 

HSYK’nın mazeret kararnamesini yarın ilan etmesi bekleniyor. Kararnamede sürpriz kararların olabileceği de belirtildi. Adalet Bakanlığı kaynaklarına göre Bakan Bozdağ’ın İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve Savcı Öz’ün de aralarında bulunduğu 9 isme ilişkin inceleme iznini henüz vermediği belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler