AA eski genel müdürüne 56 bin liralık yeni görev!

AA eski genel müdürüne 56 bin liralık yeni görev!

Geçtiğimiz günlerde AA'daki görevinden alınan Şenol Kazancı, Turkcell Yönetim Kurulu üyesi oldu.

31 Mart yerel seçiminde tartışmalara neden olacak kararlar alan ve seçim sonuçlarını yaklaşık 15 saat boyunca yayınlamayan Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı geçtiğimiz günlerde görevden alınarak yerine TRT World’den Serdar Karagöz getirilmişti.

TELE1’de yer alan habere göre, Turkcell Olağan Kurulu toplantısında alınan kararla Şenol Kazancı, Yönetim Kurulu üyesi olarak 3 yıl süreyle göreve getirildi. Kazancı’nın net maaşının ise 56 bin lira olduğu belirtildi.

AA'DA YENİ ATAMALAR

AA Genel Müdürlüğüne Serdar Karagöz'ün getirilmesinin ardından kurumda değişiklikler devam ediyor.

AA'da görevden ayrılan Metin Mutanoğlu'nun yerine Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni olarak Yusuf Özhan atandı. İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığına ise görevden ayrılan Mustafa Özkaya’nın yerine Oğuz Enis Peru getirildi.

ŞENOL KAZANCI KİMDİR

Şenol Kazancı, özellike 31 Mart seçimlerinde epey gündem olmuştu. Zira, 2019 yılındaki seçimlerde, AA verileri, AKP'yi İzmir'de bile CHP'nin çok önünde başlatmıştı. AA, o dönem, 15 saat boyunca verileri dondurmuş, İstanbul'daki oy oranları saatlerce değişmemişti. AA, o dönem tartışmaların odağı haline gelmiş ve AA Genel Müdür Şenol Kazancı tepki toplamıştı.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu olan Şenol Kazancı, ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi.

TVNET haber kanalının genel yayın yönetmenliğini yapan Kazancı 2011 yılına kadar aynı zamanda hükümete yakın Yeni Şafak Gazetesi'nde de yazarlık yaptı.

Kazancı 2011 yılında Başbakan Başdanışmanlığı görevine getirildi.

Kazancı, 2014 yılında AA'nın Genel Müdürü olmuştu.

SERDAR KARAGÖZ KİMDİR

Serdar Karagöz, 2018’den bu yana TRT World ve TRT Arabi kanallarını bünyesinde barındıran TRT Uluslararası Haber Kanalları Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürütüyordu.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu olan Karagöz, aynı zamanda "Fuat Avni"ye yakınlığıyla biliniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler