ABD siyasetinde tarihi anlar: Trump resmen gözaltında

ABD siyasetinde tarihi anlar: Trump resmen gözaltında

Hakkında ceza davası açılan eski ABD Başkanı Donald Trump, mahkeme salonuna giriş yaptı. Trump, Amerikan tarihinde kendisine yöneltilen bir suçlama nedeniyle hakim karşısına çıkan ilk eski başkan oldu.

ESKİ ABD Başkanı Donald Trump, yetişkin filmleri yıldızı Stormy Daniels'la ilişkisini gizlemek için "sus payı" ödediği suçlamasıyla ilgili mahkemede ifade verdi.

Mahkeme için Florida'dan New York'a gelen Trump, beraberindeki konvoyla birlikte Manhattan'daki Trump Tower'a gitti.

Trump'ın rezidansı önünde, destekçilerin buluşma çağrısı üzerine New York polisi tarafından alınan güvenlik önlemleri artırıldı.

MAHKEMEYE GELDİ

Trump, New York'taki Trump Towers'dan ayrılarak mahkeme salonuna geldi. Trump, mahkeme salonuna geldikten sonra Gizli Servis eşliğinde bölge savcısının ofisine gitti.

Trump’ın, hakkındaki suçlamaları dinlemeden önce gözaltı uygulaması gereği içeride parmak izi alındı.

Trump’ın avukatları, diğer bir uygulama olan kelepçe takılmasının ise gerçekleşmeyeceğini açıklamıştı.

Manhattan’daki mahkemede Trump’a, porno yıldızı Stormy Daniels'a "sus payı" ödenmesi sırasında ticari kayıtları tahrif ettiği iddiasına ilişkin sorular yöneltildi.

Stormy Daniels

Yaklaşın 2 saat mahkemede kalan Trump’a, ABD basınına bilgi veren kaynaklara göre, 34 ayrı suçlama yöneltildi.

Suçlamalardan en az birinin "ağır suç" kapsamına girdiği, diğerlerinin de "sus payı ödemesi" ve bununla ilgili seçim kampanyası ile iş yeri kayıtlarında yapılan sahtekarlıkla ilgili olduğu kaydedildi.

HANGİ SUÇLAMALAR YÖNELTİLDİ?

ABD basınına göre Donald Trump, iki kadına sessiz kalmaları için 150 bin ve 130 bin dolar vermek, 2016 başkanlık seçimlerine müdahale etmeye çalışmak, evrakta sahtecilik ve başkan adaylığı döneminde aleyhindeki olumsuz bilgileri engellemeye çalışmakla suçlandı.

Mahkemeden çekilen fotoğraflara göre, yanında 4 avukatı ile hakkındaki suçlamaları dinleyen Trump’ın, kendisine yöneltilen 34 suçlamayı da reddettiği bildirildi.

BİR SONRAKİ DURUŞMA 4 ARALIK'TA

Mahkeme sonrasında Trump, yine yoğun güvenlik önlemleri altında özel uçağı ile Florida’daki malikanesine gitmek için LaGuardia havalimanına doğru yola çıktı.

Davanın bir sonraki duruşması 4 Aralık'ta görülecek.

ABD TARİHİNDE İLK

Trump, Amerikan tarihinde kendisine yöneltilen suçlamalar nedeniyle hakim karşısına çıkan ilk eski başkan olarak kayıtlara geçti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler