Ak Partide ikinci Kayseri bombası!

Ak Parti'de ikinci "Kayseri" bombası!

Mülkiye Başmüfettişi AKP'li Elazığ Belediye Başkanı dahil 17 belediye personeli hakkında ihaleye fesat karıştırma suçlamasıyla başsavcılığa yolsuzluk raporu sundu.

ANKARA- Kayseri’deki yolsuzluk iddialarının ardından bu defa da Elazığ bombası patladı. Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve 16 personeli hakkında ‘İhaleye fesat karıştırma’ suçlamasıyla Elazığ Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. İçişleri Bakanlığı’nın 2009 yılında ‘işleme gerek yok’ yazısı vermesine karşın Danıştay, suç unsurlarının oluştuğunu belirterek bu kararı kaldırdı.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi İhsan Yiğit tarafından hazırlanan ve ihale yolsuzluğunu kapsayan rapor Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunuldu. İçişleri Bakanlığı, Selmanoğlu ve diğer belediye görevlileri hakkındaki suçlmalala ilgili bir yıl önce, 11 Aralık 2009’da ‘İşleme konulmama’ kararı vermişti. Ancak bu karar Danıştay 1. Dairesi’nin 26 Mayıs 2010 tarihli kararıyla kaldırıldı. Danıştay, iddiaların gerekli nitelikleri taşıdığı, şikayetçilerin belli olduğu, şikayetçinin konusu eylemin somut olduğu, kişi ve olay belirtildiği, iddiaların da ciddi bulgu ve belgelere dayandığını belirtti.

Yiğit’in raporuna göre, Elazığ Belediyesinde özellikle 2006 yılından sonraki ihale ve işlemler düzenli olarak yapılmadı. Kiralanan araçlara ödenen bedeller arasında makul ölçüleri olan aşırı farklar olduğu, ihalelerin hep aynı firmalara verildiği, ihale verilen Hazar Ltd. ve Öztürk LTd’nin baz ortaklarının aynı kişiler olduğu, ihale mevzuatına göre bazı bilgilerin gizli tutulması gerekirken bunların ihale alan şirketlere verildiği izleminin doğduğu, ihalede alınan birim fiyatlarının Elazığ Ticaret ve Sanai Odası’nın verdiklerinden farklı olduğu ve ihalelerin gerçekçi sonuçlanmadığı Yiğit’in raporuna yansıdı. (kaynak: gazetevatan.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler