AKP'nin seçim çalışmasında Bursa ve Balıkesir CHP'ye geçebilir!

AKP'nin seçim çalışmasında Bursa ve Balıkesir CHP'ye geçebilir!

Siyasi partiler, yerel seçim çalışmalarını hızlandırdı. 31 Mart’ta yapılacak seçimlerin, her parti kendi adayını çıkardığı gerekçesiyle “2019 yılından farklı bir tablo ile sonuçlanacağı” ileri sürülüyor.

AKP’de, adayların performansları yakından değerlendiriliyor. Parti içinde yapılan çalışmalarda, "CHP’nin, Hatay ve Antalya’da AKP’nin gerisinde yer aldığı ancak Bursa ve Balıkesir’de önde olduğunun görüldüğü" belirtiliyor. AKP’li kaynaklar, Bursa’da "CHP’nin şu an için önde olmasının en önemli nedenlerinin YRP’nin, 5 yıl AKP İl Başkanlığı görevini yürüten Sedat Yalçın’ı aday göstermesi ve Yalçın’ın adaylığının AKP’nin oylarını böldüğü" olarak açıklıyor. Bursa’da, 2019 yerel seçimlerinde de AKP’nin o dönemde adayı olan, mevcut belediye başkanı Alinur Aktaş’ın, CHP’nin o dönemde de aday olarak açıkladığı Mustafa Bozbey karşısında seçimleri yalnızca yüzde 2.59 oy farkla kazandığı dile getiriliyor.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre; 2019’da CHP’nin, Balıkesir’de İYİ Parti’nin adayı İsmail Ok’u desteklediği anımsatılırken bu seçimde Balıkesir’de aday gösterilen eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın "yerelde güçlü bir isim olduğu, İYİ Parti seçmeninde de ilde CHP’ye kaydığının gözlendiğine" dikkat çekiliyor.

ANKARA’DA FARK ‘KAPANMIYOR’

AKP’de, mevcut belediye başkanı Mansur Yavaş ile Cumhur İttifakı’nın adayı Turgut Altınok arasındaki oy farkının, "adayların ilan edildiği tarihten bu yana kısmen de olsa kapandığı ancak aradaki farkın hâlâ yüksek olduğu" da ifade ediliyor. İstanbul’da da seçimlerin "her ne kadar birbirine yakın görünse de Ekrem İmamoğlu’nun bir, iki puan önde olduğunun görüldüğü" kaydediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler