Alem-i Kürşad'dan bir mektup daha... Yaşanan hadiseler ve genel bakış

Alem-i Kürşad'dan bir mektup daha... Yaşanan hadiseler ve genel bakış

İlk mektubunu 27 Nisan'da yayımladığımız Alem-i Kürşad'dan ikinci mektubu aldık... Sürece bakarsak Alem-i Kürşad Sözcü18'in yeni köşe yazarı olmaya aday... Bakalım bu mektupta neler var... 'Yaşanan hadiseler ve genel bakış' başlıklı ikinci mektup...

"Saygı değer  Çankırı halkını muhabbet ve hürmet ile selamlıyor, hayırlı Ramazanlar diliyorum. 

Ramazan Bayramınızı da şimdiden tebrik ediyorum.  

Hadise 1
Geçtiğimiz haftalarda (08.05.2019 tarihinde) Çankırı kamuoyu ile paylaşılan bir haber; AK Parti Çankırı milletvekili M. Emin Akbaşoğlu Twitter'dan yaptığı paylaşımda; "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez Beyi ziyaret ederek Çankırı'mıza yapılacak yatırımlar ile ilgili istişarelerde bulunduk." dedi.

Akbaşoğlu'nun paylaşımında yer alan karelerde AKP'nin ikinci Çankırı milletvekili Salim Çivitcioğlu ile yeni İl Başkanı Av. Abdülkadir Çelik ile birlikte İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çıbık ve AKP'nin Ilgaz, Orta, Kurşunlu, Şabanözü, Atkaracalar, Saçak belediye başkanları bulundu.” 

Bu haber ile birlikte AKP Çankırı Milletvekilleri Akbaşoğlu ve Çivitcioğlu, AKP İl Başkanı, ilçelerde seçilmiş AKP  belediye başkanları ile birlikte, bir ilin belediye başkanını yok sayarak, MHP belediyelerini yok sayarak, Cumhur İttifakını yok sayarak, sebebi Çankırı olmayan, gayesi Çankırı olmayan, amacı Çankırı olmayan, beraber ve birlikte bir Çankırı olmaktan öte bir davranış sergilemiş maskelerini yere düşürmüş ve bencilliklerini ortaya koymuşlardır. Soruyorum bundan sonra bir kürsüye çıkıp, “Biz Çankırı için ..."  diye başlayan ne sözler  söyleyebilirler, bu halk bu sözlere ne kadar inanabilir merak konusudur.

İLGİLİ HABER
Çankırı'dan Mektup Var - TIKLA

Hadise 2
Bir diğer konu olan ve Sözcü18’in Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'nin 13.05.2019 tarihinde  yapmış olduğu “Şeref yoksunu değilseniz istifa edersiniz” başlıklı haberi ile 16.05.2019 tarihinde yayımladığı “Çankırı’da çocuk istismarcısı kayıplara karıştı” haberine de, ince eleyip ince dokuyan, ince ince hesaplar yapan sayın vekillerden bu konuda da bir açıklama bekliyoruz.

Programlardan programlara koşarak, armut günü, kelebek haftasında kürsüye çıkıp, uzun uzadıya kendisinin bile inanmadığı ama laf salatası olsun diye çay-simit hesapları yapmalı, protokollerde boy boy fotoğraflar vermek değil! Yayımlanan bu haberler karşısında neden sessiz kaldıklarını, hızlıca geçiştirmeden, yavaş yavaş kamuoyuna bir bir izah etmelidirler. Açıklama yaparken de "Bunlardan haberimiz yok, yeni duyduk üzüldük, bunu yapan insan olamaz" gibi klasik yalanlara başvurmasınlar! Mümkünse ustaca yalanlar bulsunlar, çünkü halk yemiyor!

Demezler mi; "Ondan haberiniz yok, bundan haberiniz yok. Ona çözümünüz yok, buna çözümünüz yok, siz niye vekilsiniz" diye? "Hayrola siz ne işle meşgulsünüz?" diye. 

Hadise 3
31.03.2019 tarihinde yapılan yerel seçimler sonrasında Çankırı Belediyesi'ni devralan MHP'li Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen hakkında, kamuoyunda dillendirilerek alttan altta yapılan karalama ve yıpratma çalışma ve çabaları şimdiden başladı. 

Üç dönemdir iktidar partisi AKP tarafından yönetilen bir Çankırı Belediyesi; Çankırı halkının da yakından bildiği ve takip ettiği üzere imar yolsuzlukları başta olmak üzere, merkezden taşralara doğru ilerleyerek, dönen bin bir türlü dolap neticesinde, ortaya çıkan yüklü miktarda haram ve kara paranın varlığı ile yapılan hizmet niteliğindeki israfa dayalı saltanatın son bulması. 

Daha önceki yazımda da bir nebze ele aldığım belli bir kitlenin nemalandığı bu saltanatın sona ermesi ile, iliğine kadar sömürülmüş ve ortada sadece 'iskeleti kalmış' bir belediye! 

İnanmayınız ki iktidar partisi olunca İller Bankası'ndan fazla para geliyor! Bu para nüfusa göre geliyor. Hangi siyasi parti gelirse gelsin belediyenin resmi gelir kaynağı aynıdır, değişmez.

Onca para nereden geliyordu? 

Yapılan parkları, bahçeleri, binaları, diğer belediyeler ne karşılığında yaptılar?

AB projeleri kapsamında yapılan yerlere de ödeme yapılmadığına göre!

Belediyenin taşınmazları kalmayıncaya kadar satıldığına göre!

Paralar, alınan daireler, arabalar nereye gitti?

Hülasa Çankırı Belediyesi'ni 31 Mart'ta teslim edenlerin, belediyeye vurdukları hançerin yarası derindir. Saltanata ait kadroların varlığı ile de iyileşmesi bir hayli zaman alacaktır.

Durum böyleyken; Çankırı halkı bir an önce hizmet beklemekte, alacaklılar alacağını istemekte, fırsattan istifade etmek isteyenler, bu durumu kullanarak makam peşinde koşanlar, haddinden fazla şişirilmiş bir belediye personeli varken ısrarla iş isteyenler, çalışanların dışarıdan emir alarak mevcut başkan ve ekibini başarısızlığa uğratma çabası, kışkırtmalar, yanlış ve yalan bilgiler. 

Başkan İsmail Hakkı Esen’in işi gerçekten çok zor! Allah kendisine güç, kuvvet ve sabır versin.

Genel Bakış
- Çankırı’nın Yapraklı İlçesi Yukarıöz Ortaokulu'nda yaşanan, öğrencilere uygulanan çirkin şiddet olayını kınıyorum.

- Çankırı milletvekillerinin AGD'de İBB başkan adayı Binali Yıldırım için oy istemelerini çok garip buluyorum. İsteme şekillerine ise herkes gibi sadece gülüyorum. Tavsiyem odur ki, daha fazla rezil olmasınlar, Çankırı’yı da rezil etmesinler.

- Sözcü18 editörü Vedat Beki’yi bundan önceki, ilk seri olan yazımı tek yayımlayan basın mensubu olduğu için kendisine teşekkür ediyorum. Tarafsız ve kimseye boyun eğmeden mesleğinin hakkını vererek, Çankırı’yı aydınlattığı için de ayrıca tebrik ediyorum.

Saygılarımla..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler