ATM makbuzuna 1 tl!

ATM makbuzuna 1 tl!

ATM'den alınan her bir makbuz için 25 kuruş ile 1 lira arasında ücret ödenecek!

Başka banaklardan para çekme, havale, EFT ve hatta para yatırma işlemlerinden ücret alan bankalar artık makbuzu da kazanç kapısına ekliyor! Bankaların, işlem sayısı yılda 1 milyar adede ulaşan ATM'lerdeki bilgilendirme fişleri için de makbuz bedeli almaya başladığı belirtildi.

Buna göre, her 100 nakit para çekim işleminden 90'ının, her 100 para yatırma işleminden de 60'ının ATM cihazları üzerinden gerçekleştiği Türkiye'de, bu cihazlardan gerçekleştirilen işlemlerin belgelenmesinde kullanılan makbuzlar, bankalar için yeni bir gelir kapısı oldu. Hürriyet yazarı Erkan Çelebi'nin yazısına göre, işlem sayısının yılda 1 milyara ulaştığı ATM cihazlarından alınan makbuz fişleri için artık bankalara makbuz bedeli olarak 25 kuruş ile 1 lira arasında ücret ödeniyor.

Sayıları 28 bine yaklaşan ATM'lerde para çekme, bakiye sorgulama, hesap hareketlerini izleme, kredi kartı ekstre bilgilerine ulaşma, kredi borcu ödeme planlarını görüntüleme, havale, EFT gibi para transferinde bulunma, yatırım fonu alım/satımı yapma gibi işlemlerin bilgi fişi için ücret talep ediliyor.

ATM makbuz bedellerini müşteri hesaplarına yansıtan bankalar, buna gerekçe olarak da gereksiz yere kâğıt tüketimini önlemek istemelerini gösteriyor.

Oysa, bankalarla ilgili yapılan şikâyetlerin önemli bölümünü ATM'lerden gerçekleştirilen işlemler oluşturuyor. Bu nedenle yaptığı işlemlerde sorun yaşamak istemeyen tüketiciler de ATM işlemlerini belgelemek için makbuz alma yoluna gidiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler