Balkonda kurban kesince cezayı yedi!

Balkonda kurban kesince cezayı yedi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Adana'da bir apartmanın 8. katındaki balkonda kurban kesen kişiye bin 12 lira ceza uygulandığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Kurban Bayramı boyunca hayvan kesimleri sırasında çevrenin kirlenmemesi ve kötü kokuların önlenmesi için çalışan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı denetim ekiplerinin, Çevre Kanunu'nu ihlal eden işletmelere ve vatandaşlara ceza uyguladığı belirtildi.
 
Bayram süresinde aralıksız devam eden denetimlerde ilginç olaylar yaşandığı vurgulanan açıklamada, Bakanlığın Adana'da gelen şikayetler üzerinde bir evin balkonunda kurban keserek Çevre Kanunu'nu ihlal eden bir vatandaşa ceza uyguladığı kaydedildi.Açıklamada, Bakanlığın balkonda ceza kesen vatandaşa "acımadığı" belirtilerek, "Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kurban Bayramı'nın üçüncü günü Adana Yeşilyurt Mahallesi Cemil Kara Apartmanı'nın 8. katında balkonda kurban kesen vatandaşa bin 12 TL cezai işlem uyguladı.
 
Bakanlık, Kurban Bayramı süresince belediyeler tarafından kurulan ve izin alınmış yerler dışında kesim yapan ve gerekli kurallara uymayarak çevreyi kirleten kişilere bin 12 TL, işletmelere ise 40 bin 636 TL ceza kesti" ifadeleri kullanıldı.
 
BALKONDA KURBAN KESEN KASAP ÇIKTI!
Balkonda kurban kesen kişinin ise kasap olduğu, cezanın ise ev sahibi kadına kesildiği ortaya çıktı. 
 
Apartman dairesinin kapısını açmadan gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve adını açıklamayan kadın, eşinin TEDAŞ'tan emekli olduğunu, yıllar önce hayatını kaybettiğini ve evde yalnız yaşadığını söyledi.
 
DAMATLAR ÖDEYECEK
Kasabın kurbanlık koyunu apartmanın bahçesinde kestikten sonra eve çıkartıp etini balkonda parçaladığını iddia eden kadın, itiraz etmeyeceğini söylediği cezayı ise 3 damadının kendi arasında para toplayarak ödeyeceğini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler