Barış Atay dahil 14 kişi adliyede

Barış Atay dahil 14 kişi adliyede

RedHack kurucularından olduğu iddia edilen 'Manyak' kodlu bir kişi de adliyede.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında RedHack grubuna yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 14 kişiye 27 soru soruldu. RedHack’i, ‘sosyal ve yazılı medyayı kullanan örgüt’ olarak niteleyen polis, şüphelilere örgüt yapısı, Gezi eylemleri, örgüt içindeki görevleri, devlet kurumlarının internet siteleri ile kişisel hesapların hacklenmesindeki görevleriyle ilgili sorular yöneltti.    
 
Operasyon kapsamında gözaltına alınan dizi oyuncusu Barış Atay, uluslararası bilgisayar korsan grubu Anonymous’un Türkiye temsilcisi olduğu öne sürülen N.A., RedHack (Kızıl Hackerlar) grubunun kurucularından olduğu iddia edilen ‘Manyak’ kodlu bir kişi, daha önceki RedHack davasında tutuklanarak 9 ay cezaevinde kalan E.A., A.K., U.C.O. ve T.Y.’nin de aralarında bulunduğu 14 şüphelinin ifadeleri Siber Suçlarla Mücadele ekiplerince alınıyor.
 
BAĞIŞ VE GÖKÇEK DE SORULDU    
RedHack’in tüzüğünü ve şemasını çıkaran polis, şüphelilere, grubun tüzüğünde yer aldığı iddia edilen RedHack Merkez Komite, Siyasal Büro, Basın ve Enformasyon Bürosu, Teknik Büro, Enternasyonel Büro, Hack Grubu, Askeri Komite ve Alt Grup Komitesi’nin hangisinde görev yaptıklarını sordu. Polisin şüphelilere, “RedHack kurucusu Manyak’ı tanıyor musun? Örgüt içindeki görevin ne? Talimatları kimden alıyordunuz? Gezi eylemlerinde halkı sokağa dökmeye çalışmak, eylemleri büyütmekteki amacınız neydi? Kimden talimat aldınız? Devletin güvenliğini zedeleyecek bilgi ve belgeleri yayınlamaktaki amacınız neydi? RedHack amaçlarının sosyalist bir devlet düzeni kurmak olduğunu açıklamıştı. Buradaki pozisyonunuz ve göreviniz var mı?” sorularını yöneltti.
Şüphelilerin evlerinden alınan bilgisayar imajlarında yapılan incelemede atılan tweetler, paylaşılan fotoğraflar da sorular arasında yer aldı. RedHack grubundan şikayetçi olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın mail adresinin ele geçirilmesi ile ilgili sorular da şüphelilere yöneltildi.
 
"CEZAEVİNDEYKEN NASIL HACKLEDİNİZ?"
Daha önceki RedHack davasında 9 ay tutuklanan E.A., A.K., U.C.O. ve T.Y.’ye cezaevinde bulundukları döneme ilişkin “Cezaevinde bulunduğunuz dönemde Dışişleri, İçişleri bakanlıkları, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Diyanet, Emniyet gibi kurumların resmi internet sitelerinin hacklenmesinde nasıl bir görev aldınız?” diye de soruldu.
 
14 KİŞİ ADLİYEDE
Ankara Redhack operasyonu kapsamında gözaltına alınanlar Adli Tıp'a çıkarılmalarının ardından adliyeye getirildiler.
 
BARIŞ ATAY İFADE VERMEDİ
Operasyon kapsamında gözaltına alınan dizi oyuncusu Barış Atay polise ifade vermek istemediği savcılıkta konuşacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler